VİDEO | İdam ipi bu kez adres şaşırdı: AKP heyetinin zor anları...

Akıncılar Üssü davasında idam ipi bu kez AKP heyetine atıldı.

VİDEO | İdam ipi bu kez adres şaşırdı: AKP heyetinin zor anları...

Ankara’da Sincan Cezaevi’nde görülen Akıncılar Üssü davasını takip eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı önderliğindeki AKP heyeti, partililerin ‘idam talebiyle’ karşılanırken, atılan bir idam ipinin de Yazıcı’nın üzerine düştüğü gözlendi.

Duruşmayı bir grup milletvekili ile izleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da duruşma esnasında dışarıya çıkarak gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yazıcı “Ak Parti de davaya müdahil olma talebinde bulunacak” dedi. AKP kurmayı Hayati Yazıcı “İnşallah bu yargılamalar bitince sanıklar, failler elbetteki hak ettikleri cezayı alacaklar. Yargılamanın tek amacı var. Haksıza haddini bildirip, haklıya da hakkını vermek. İnşallah kısa zamanda bu dava sonuçlar” diye konuştu.

Yazıcı, duruşmayı izleyen vatandaşların “Gerekirse referandum yapalım. İdam cezası geri gelsin. İdam istiyoruz” demesi üzerine de “Şehit yakınları tepkilerinde haklı” yorumunda bulundu. Bu esnada Yazıcı’nın üzerine partililer tarafından ‘protesto’ amaçlı atılan idam ipinin düştüğü gözlendi. Yazıcı’nın ipi görünce şaşırdığı ve “Bir dakika…” diyerek durumu anlamaya çalıştığı gözlendi.