VİDEO | Cebeci'ye gerici ve faşist saldırıdan görüntüler kamerada...

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde bir grup gerici ve faşistin öğrencilere Ramazan'da yemek yedikleri gerekçesiyle öğrencilere saldırdığı öğrenildi.

VİDEO | Cebeci'ye gerici ve faşist saldırıdan görüntüler kamerada...

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi’nde bir grup gerici ve faşistin öğrencilere “Ramazan’da yemek yedikleri” gerekçesiyle saldırdığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Cebeci’de önce Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir grup gerici ve faşist, bir öğrenciye “omuz atma” bahanesi ile saldırdı. Saldırının ardından yaralanan öğrenciye yardım etmek için aynı yerleşkedeki İletişim Fakültesi (İLEF) öğrencilerinin gelmesiyle saldırganlar okulu terk etti. Ancak kısa süre sonra 100 kadar kişi ile tekrardan kampüse giren grup önce Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kütüphanesine saldırarak, buradaki öğrencileri yanlarında taşıdıkları pala ve satırları gösterip tehdit etti ve dışarı çıkartmaya çalıştı. Bu sırada asistanların kapısında asılı bulunan, ihraç edilen akademisyenlerin fotoğrafları da yırtıldı.

Saldırı anlarından bir görüntü kameralara böyle yansıdı:

 

SBF’den sonra İLEF’e oruç saldırısı

Sendika.org‘un aktardığına göre, kütüphaneye saldırının ardından İLEF binasına yönelen bir grup gerici, binanın çevresinde bulunan Çatı Kafe ve Pastane’de oturan öğrencilere “Ramazan ayında burada yemek yiyemezsiniz” diyerek taşlı saldırıda bulundu. Polis ise İLEF binasından çıkmaya çalışan öğrencilere saldırırken, gerici grup fakülte kapısını taşlamaya başladı. Polisin kampüs içine biber gazı atması ile dağılan grup okulu slogan atarak terk etti.