VİDEO | "Baykal'la seviyemiz vardı" diyen Erdoğan bu sözlerini unuttu mu: Yahu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da...

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, geçmişte siyasilerin özel hayatları üzerinden oy topladığı miting konuşmaları kendisine ait değilmiş gibi, 'seviye'nin düşmesinden şikayet etti.

VİDEO |

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yönelttiği suçlama ve iddialardan yakınarak Deniz Baykal dönemindeki ‘seviye’yi aradığını söylemesi, akıllara Erdoğan’ın miting kürsülerinde siyasilerin özel hayatlarına ait görüntü kayıtlarını kullanıp oy topladığı konuşmalarını getirdi.

CHP ve MHP’li siyasilere yönelik ‘Kaset komplosu’ suçunun işlendiği dönemde Başbakanlık görevinde olan Tayyip Erdoğan, 2011’de düzenlediği bir mitingde internete sızdırılan kaset hakkında Baykal’ı kastederek, “Kendisinden önceki beline hakim olamadı. Hala bu medya, bu siyasiler ‘İnsanın özeline karışıyor’ diyorlar. Yahu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da özel oluyor. Bu özel değil, bu genel genel. Bu genel bir ahlaksızlıktır… Yahu senin hayatın bu işlerle geçti. Bir kasetle duman oldun. Söylemeyecektim en sonunda konuşturdun.” Erdoğan konuşmasında, MHP kasetlerini de dile getirerek, Devlet Bahçeli’ye karşı “Böyle özel olur mu? Özelse niçin bu milletvekillerini istifa ettirdin” demişti.