Venezuela'dan insanlık dersi: Harvey kasırgasından etkilenenlere 5 milyon dolar yardım

Venezuela, ABD'nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgasından etkilenenlere yardım amacıyla ABD'ye 5 milyon dolar gönderecek.

Venezuela'dan insanlık dersi: Harvey kasırgasından etkilenenlere 5 milyon dolar yardım

Venezuela, ABD’nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgasından etkilenenlere yardım amacıyla ABD’ye 5 milyon dolar gönderecek.

“Savaşın uygulanmasına izin veremeyiz, bunun yerine dayanışmayı dayatmamız gerekiyor, zor zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri halkıyla ve dünya halklarıyla birlikte olacağız” diyen Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, yardım programının Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve ABD’li yetkililer tarafından onaylandığını belirtti.

ABD’nin Teksas eyaletinde etkili olan Harvey kasırgası tarihin en büyük dördüncü kasırgası olarak tarihe geçti. ABD İç Güvenlik Bakanlığına bağlı Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), yaptığı açıklamada, afet sonucu ölenlerin sayısının 30 olduğunu açıkladı.

Öte yandan, ABD yönetimi Nicolas Maduro’yu resmen “diktatör” olarak adlandırırken, Venezuela’da sağcı muhalif grupları finanse ederek ülkede rejim değişikliği yapmaya çalışıyor.