Venezuela'da emperyalist tehdide karşı büyük yürüyüş

Venezuela'da halk ABD emperyalizminin Bolivarcı yönetime karşı yaptırımlarını ve askeri seçenek tehditlerini protesto etti.

Venezuela'da emperyalist tehdide karşı büyük yürüyüş

Venezuela’da halk ABD emperyalizminin Bolivarcı yönetime karşı yaptırımlarını ve askeri seçenek tehditlerini protesto etti.

ABD, Venezuela’da gerçekleşen Kurucu Meclis seçimlerini tanımadığını ifade etmiş ve Meclis çalışmalarını gayri-meşru ilan etmişti. ABD bu açıklamalarla da yetinmemiş, Venezuela’ya karşı “demokrasiyi sağlamak” adına askeri bir operasyonu da değerlendirdiklerini belirtmişti.

Telesur‘un aktardığına göre, Başkent Caracas’ta toplanan demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve diğer gruplardan yaşlı genç binlerce kişi Libertador Bulvarı’ndan başlayarak Kurucu Meclis toplantısının yapıldığı Miraflores Sarayı’na doğru yürüdü.

Yağmura rağmen devam eden eylemin sonunda Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yürüyüşçülerle bir araya geldi. Maduro burada yaptığı konuşmada, bu yürüyüşüyün emperyalist tehditlere karşı iyi bir yanıt olduğunu söyledi.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de ABD Başkanı Venezuela’yı ‘çok tehlikeli bir felaket’ olarak tanımlarken, kendi ülkesindeki uyuşturucu kullanımı, etnik/ırksal ayrımcılık, tüketicilik ve eşitsizlik gibi bütün insanlığa zarar veren sorunlara çözüm bulamadığını belirtti.

İşte yürüyüşten bazı fotoğraflar: