Urla'da eylem: Lavantama,kekiğime,kekliğime dokunma

Taş ocağına karşı yapılan eylemde İzmirliler ve çevre illerden katılımcılar bir araya geldi.

Urla'da eylem: Lavantama,kekiğime,kekliğime dokunma

İzmir’in Urla ilçesinde yapılmak istenen taş ocaklarına karşı çıkan İzmirliler ve çevre illerden gelen kişiler, ‘Yaşam Şenliği’nde buluştu.

DHA‘nın haberine göre İzmirliler, üzerinde ‘Lavantama, kekiğime, kekliğime dokunma’, ‘Zeytin hayatır, dokunma’, ‘ÇED’ini de al git, Haydar’ yazılı dövizler açtı.

Yarımada Bölgesi’nde, son yıllarda sayıları artan taş ocaklarına karşı bir araya gelen İzmirliler, ‘Yaşam Şenliği’nde bir araya geldi. Urla’nın Gülbahçe Mahallesi’nde, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi’ne tahsisli arazi içinde açılması planlanan taş ocağı için ÇED süreci başlatılmıştı. Buna karşı yüzlerce kişi, köy meydanında hem yetiştirdikleri ürünleri sattı hem de üzerinde ‘Lavantama, kekiğime, kekliğime dokunma’, ‘Zeytin hayatır, dokunma’, ‘ÇED’ini de al git, Haydar’ yazılı dövizler açtı. Yürüyüşe CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu ile Musa Çam, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Şehrazat Mercan ve sivil toplum kuruluşları, çevre ve doğa derneklerinin temsilcileri de katıldı.