Tutmayın Bahçeli'yi: Milli kudret Rakka'ya yıldırım gibi indirilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milli kudret Rakka'ya yıldırım gibi indirilmelidir" açıklamasını yaptı.

Tutmayın Bahçeli'yi: Milli kudret Rakka'ya yıldırım gibi indirilmelidir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye’de IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka kentine yönelik operasyonla ilgili tartışmalar sürerken, “Milli kudret Rakka’ya yıldırım gibi indirilmelidir” açıklamasını yaptı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, AKP’ye “idam” cezası konusunda da çağrıda bulunarak gerekli desteğivereceğini söyledi. Bahçeli, başkanlık referandumunda neden ‘Evet’ dediklerine ilişkin de, “Ne yapacaktık, FETÖ’nün yanında mı duracaktık?” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

“Milli kudret Rakka’ya yıldırım gibi indirilmeli”

“El Bab kuşatması sonuç vermiş, kahramanlarımız insan üstü bir çabayla başarıya ulaşmıştır. Şimdi sırayı Rakka operasyonu almıştır, ancak bu operasyonun detayları netleşmemiştir. Görüş ve temaslar yoğunlaşmıştır. Türkiye’nin ABD ile önümüzdeki Rakka operasyonu için ayrıntılı ve iki ayaklı bir planı paylaştığı anlaşılmaktadır. YPG’nin Rakka’ya doğudan girmesi, ÖSO’nun da kuzeyden güneye doğru ilerlemesi ABD’nin talepleri arasındadır. Ancak Türkiye’nin hiçbir şart altında terör örgütü YPG ile aynı çizgide olması düşünülemeyecektir. MGK’da ABD’yi kast ederek prensipte anlaşırsak Rakka’da doğrudan operasyona girmeyecek” ifadesi konuya yeni bir boyut getirmiştir. Bize göre YPG’den Mümbiç tamamen arındırılmalı, milli kudret Rakka’ya yıldırım gibi indirilmelidir.

“Türkiye’nin beka sorunu daha da derinleşmiştir”

“Gelişmelere bakarak ülkemizin tamamen güvenli hale geldiğini söylemek asılsız olduğu kadar saçma bir iddiadır. Yakından takip ediyoruz ki devlet kendine gelebilmiş, tam olarak ayağa kalkabilmiş değildir. Toplumsal hayata kuşku ve korku hakimdir. Masumlar, suçluların arasına karışabilmekte, mağduriyetler endişe vermektedir. Ancak FETÖ ile irtibatı ve iltisakı olanlar hakkında hukuki yaptırımlar sonuna kadar yapılmalıdır. Devlette kanunlar dışında olmuş, kendine göre sinsi ve kapalı devre çalışan sızmalara müsade edilmemelidir. 15 Temmuz herkes için ders ve milat niteliğindedir. Türkiye’nin beka sorunu daha da derinleşmiş, muhtemel darbe ve kriz ihtimalleri görünür hale gelmiştir. Saldırı emellerine, derin komplolara karşı iktidarı ve muhalefeti ile bir ve uyanık olmak kaçınılmazdır. MHP meseleye siyaset üstü bakmakta, milli şuur ve ruhla yaklaşmaktadır.”

“Ne yapacaktık?”

“Niye evet diyormuşuz? Ne yapacaktık, FETÖ’nün yanında mı duracaktık. Niye kendimizle çelişelim, PKK, CHP, İşçi Partisi’nin elinde ülkücü kanı var. Biz Türkiye diyoruz, vatan-millet için elimizi taşın altına koyuyoruz. Demokratik eleştiri haklarımız saklı kalmak kaydiyle yaptığımız budur. Hayır diyen vatandaşlarımıza sözüm yoktur, bilakis iradelerine saygım vardır. Bunu tartışmak bize göre abestir. Fakat hayırsızlardan oluşan, hayır cephesi kurarak fesatlık yarışına giren, yalancı siyasilere, emekli siyasetçilerine, terör taşeronlarına kesinlikle itibarımız yoktur. Bizim anlayamadığımız hayır koalisyonunun neden bu kadar gerilimli, telaşlı olduğudur. Adaplı bir şekilde tezlerinizi anlatın. Ne var ki bu yapılmamakta, demokratik nezaket gözetilmemektedir. Bakıyorum da art niyetli propagandacılar, dava arkadaşlarımız üzerinden kampanya yürütmeye ayarlanmıştır. CHP sözcüler, bazı anketçiler, bazı çürük kalemli fikir sahipleri MHP’nin tabanının yarısı “Hayır” diyecekler diyor. Bizde taban yoktur diyoruz; anlamıyorlar. Bunlara ne desek boştur. Bunların tut kulaklarından çifte koş. Durumları aynen budur. CHP sözcüleri gibi yanmış tava gibi 16 Nisan’ı karartmaya çalışmaktadır. Türkiye’nin toparlanmasından korkup kriz ayinine çıkmakta utanç duymayan CHP için başını öğe eğeceği günler uzak değildir.