TÜSİAD Başkanı’ndan ABD ile yaşanan krize dair açıklama

TÜSİAD Başkanı’ndan ABD ile yaşanan krize dair açıklama geldi.

TÜSİAD Başkanı’ndan ABD ile yaşanan krize dair açıklama

Patron örgütü TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin ABD ile yaşadığı krize dair açıklamalarda bulundu. Bilecik açıklamalarını temkinli bir şekilde yaparken, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilere işaret etti.

Türkiye ile ABD arasındaki krize ilişkin açıklamalar yapan Patron örgütü TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Türkiye’de bin 700 ABD şirketi olduğunu ve Türkiye ile ABD arasında yıllık 17 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunduğu ve Türkiye’nin ABD’ye 8 milyar dolarlık ihracat yaptığı ifade etti. Bilecik aynı zamanda yaşanan söz konusu gerilimin, ABD’nin Türkiye’deki yatırımlarının gerilemesine sebep olduğunu da ifade etti.

Ne şiş yansın, ne kebap

Bilecik, “ABD’nin son 10 yılda Türkiye’ye getirdiği doğrudan yatırım miktarı 10 milyar dolar civarında. Son iki yıl 2 milyar dolar civarında. Ama 2017’ye bakıyorsunuz, 7 ayda sadece 102 milyon dolar. İlişkileri yönetirken demek ki bir yerlerde bir hata var” diye konuştu. Sözlerine devam eden Bilecik, söz konusu hatanın “karşılıklı” olduğunu da belirtmeyi ihmal etmedi.