Türkiye Komünist Hareketi: Vize oyunu hikaye, asıl İncirlik kapatılmalı, NATO’dan çıkılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ABD ve Türkiye arasında devam eden vize krizine  ilişkin bir açıklama yayımladı.

Türkiye Komünist Hareketi: Vize oyunu hikaye, asıl İncirlik kapatılmalı, NATO’dan çıkılmalıdır!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), ABD ve Türkiye arasında devam eden ‘vize krizi’ne ilişkin bir açıklama yayımladı.

TKH açıklamasında ABD’nin Türkiye’den vize başvurularını askıya alması karşısında iktidardan gelen tepkilere ilişkin, “Daha dün “Dostum Trump” diye emperyalizmin kapılarından medet umanlar ve meşruiyet arayanlar, bugün ABD emperyalizminin attığı adımlara karşı “ulusal onur”a sarılıyorlar.” denilirken, “İşbirlikçilerin emperyalizm karşıtı olması mümkün değildir ve kendi çıkarları için bir gün ABD’ye sarılıp bir gün FETÖ’yle yatıp kalkanlar halkımızı kandıramazlar. Yarın ne yapacakları belli değildir.” hatırlatması yapıldı.

“Asıl mesele bütün belaların sorumlusu emperyalizmden ve onun işbirlikçilerinden kurtulmaktır. Yapılacaklar ise bellidir.” diyen komünistler “NATO’dan çıkılmalı, İncirlik kapatılmalı, bütün emperyalist üslere el konulmalıdır.” çağrısında bulundu.

TKH’nin açıklaması şöyle:

“FETÖ ile beraber yürümüş olanlar, Gladio’yu açığa çıkaramaz!

Ülkemiz sağ iktidarlar tarafından Amerikan emperyalizmine teslim edildi. NATO üyesi yapıldı, ABD emperyalizmi ülkemizi boyunduruğu altına aldı. Bizzat ABD’nin Ilımlı İslam Projesi ile iktidar olan AKP, bir yandan ABD ile stratejik müttefikliği sürdürmüş diğer yandan Suriye’nin emperyalist planlar doğrultusunda cihatçı terör örgütleri tarafından yıkımında büyük bir rol oynamıştır.

AKP’nin, emperyalistler açısından misyonu bitmiştir. Tıpkı Abdülhamit gibi bütün güçlere oynayarak pragmatist bir dış politika ile ayakta kalmaya çalışan bir AKP gerçeği karşımızda duruyor.

Daha dün “Dostum Trump” diye emperyalizmin kapılarından medet umanlar ve meşruiyet arayanlar, bugün ABD emperyalizminin attığı adımlara karşı “ulusal onur”a sarılıyorlar. İşbirlikçilerin emperyalizm karşıtı olması mümkün değildir ve kendi çıkarları için bir gün ABD’ye sarılıp bir gün FETÖ’yle yatıp kalkanlar halkımızı kandıramazlar. Yarın ne yapacakları belli değildir.

Erdoğan, Türkiye değildir ve tam da AKP yüzünden bugün Türkiye Ortadoğu’da büyük sorunlarla baş başa ve emperyalizmin baskılarına maruz kalmıştır.

15 Temmuz darbe girişimi Amerikancı ve İslamcı bir darbe girişimiydi. Bu darbe girişiminin faili FETÖ’nün arkasındaki güçler de bellidir. Emperyalizmin kucağından inmek istemeyenler dün ABD kapılarında meşruiyet derdine düşmüşken bugün “ulusal onur” söylemi ile hamaset yapmaktadır.

Asıl mesele bütün belaların sorumlusu emperyalizmden ve onun işbirlikçilerinden kurtulmaktır. Yapılacaklar ise bellidir.

NATO’dan çıkılmalı, İncirlik kapatılmalı, bütün emperyalist üslere el konulmalıdır.

Tek başına FETÖ ile mücadele değil, onun ortakları ile bunları da yöneten Gladio örgütlenmesi de açığa çıkarılmalıdır.

FETÖ kadar tehlikeli cemaatler ve emperyalizm güdümlü cihatçı örgütlerin ülkemizde barınmasına izin verilmemelidir. Bu durum önümüzdeki dönem ülkemizin güvenliği açısından büyük bir tehdit oluşturacaktır.

Vize oyununa kanma, ülkemizi bu duruma getiren işbirlikçilere ve emperyalizme karşı dur!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

10 Ekim 2017

 

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar