Türk lirasının değer kaybetmesi sebebiyle Diyanet TL'den vazgeçip Suudi Arabistan Riyali'ne geçti

Türk Lirası'ndaki değer kaybının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Suudi Arabistan Riyali'ne geçti.

Türk lirasının değer kaybetmesi sebebiyle Diyanet TL'den vazgeçip Suudi Arabistan Riyali'ne geçti

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ve umre fiyatlaması kararında  değişikliğe gitti.

5 Aralık 2016’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile önceden “dolar bozdurma” kisvesi altında hac ve umre işlerini dolat yerine Türk Lirası ile gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sefer de Suudi Arabistan Riyali’ne geçti.

2017-2018 yılı umre turları için Türk Lirası olarak belirlenen ücretin, bankalar tarafından Suudi Arabistan Riyali’ne çevrileceği açıklandı. 1 Suudi Arabistan Riyali’nin alış fiyatı 2 Aralık itibariyle 1.0410 TL, satış fiyatı ise 1.0462 TL olarak belirlendi.

Diyanet Başkanlığı açıklaması şöyle: “Diyanet, 2017- 2018 yılı umre turları için belirlenen ve broşürlerde Türk Lirası olarak yer alan ücret miktarı aynı olmak kaydıyla aralık ayından itibaren Suudi Arabistan Riyali olarak tahsil edilecek. Umre yolcularının ellerinde bulundurdukları Türk Lirası ilgili bankalar tarafından Suudi Arabistan Riyali’ne çevrilerek tahsilat yapılacaktır. Umreye gitmek üzere kayıt yaptırıp çeşitli sebeplerden dolayı umreye gitmekten vazgeçenlerden vize ücreti olarak 185 SAR, malzeme alanlardan ise 70 SAR kesinti yapılacaktır. Türk Lirası’ndan, Suudi Arabistan Riyali’ne geçiş ile ilgili kamuoyu ve ilçe müftülüklerimizin bilgilendirmesi, il müftülükleri tarafından yapılacaktır” denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi sitesinden de “Duyurular” kısmında yer alan açıklamaya ulaşabilirsiniz

http://www2.diyanet.gov.tr/hacveumregenelmudurlugu/Sayfalar/HaberDetay.aspx?rid=140&lst=HaberlerListesi&csn=/hacveumregenelmudurlugu