TKH'den Behice Boran anmasına çağrı

Türkiye Komünist Hareketi Behice Boran’ın 30. ölüm yıldönümü vesilesiyle bir yayınladı.

TKH'den Behice Boran anmasına çağrı

Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, Milletvekili ve Barışseverler Cemiyeti kurucularından Behice Boran’ı 30. ölüm yıldönümünde anacak.

TKH’nin anmaya ilişkin açıklamasında “Boran’ın mücadele tarihinin büyük bir bölümü bilimsel sosyalizmin güç kazanması için yaptığı bu tartışmalarla geçmiştir. Behice Boran, Türkiye’deki sosyalist devrim mücadelesinin en önemli temsilcilerinden biridir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada 8 Ekim saat 12’de Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yapılacak anma için Behice Boran’ın yoldaşları ve dostlarına çağrıda bulunuldu.

TKH’nin açıklaması şöyle:

“Türkiye Komünist Partisi üyesi, Türkiye Barışseverler Cemiyeti başkanlığı yapan, Türkiye İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Behice Boran, ölümünün üzerinden 30 sene geçmesine rağmen, Türkiye’de devrim ve sosyalizm mücadelesine sunduğu katkılarla hala yolumuzu aydınlatıyor.

Türkiye’de Marksizmin gelişmesindeki payı yadsınamayacak olan Behice Boran, sosyalizm mücadelesine bilimsel temel kazandırılmasına öncülük etmiştir. Boran’ın mücadele tarihinin büyük bir bölümü bilimsel sosyalizmin güç kazanması için yaptığı bu tartışmalarla geçmiştir. Behice Boran, Türkiye’deki sosyalist devrim mücadelesinin en önemli temsilcilerinden biridir.

Türkiye’de sosyalizm mücadelesi verenler, Behice Boran’ın temsil ettiği değerlerin bayrağını geleceğe taşıyacaktır.

Mücadelemizde önemi asla unutulmayacak olan Behice Boran’ı ölümünün 30. yılında saygıyla anıyoruz.

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ”