TKH: Cam işçisi hakkını almalıdır

Türkiye Komünist Hareketi Şişecam işçilerinin grevinin AKP tarafından yasaklanması ile ilgili bir açıklama yayınladı.

TKH: Cam işçisi hakkını almalıdır

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) gerici AKP iktidarının Şişecam grevini yasaklaması sonrasında bir açıklama yayınladı.

AKP Kongresi’nin hemen ardından alınan grev erteleme kararının, AKP’nin gerçek yüzünü ortaya koyduğunun ifade edildiği açıklamada, cam işçilerinin mücadele ederek haklarını almaları gerektiği vurgulandı.

TKH tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Cam işçisi, sermayeye ve sermayenin partisine karşı mücadeleyi yükseltmelidir!

Kristal-İş sendikasına bağlı Şişecam işçilerinin yasal ve haklı grevi, AKP iktidarı tarafından milli güvenlik gerekçesiyle yasaklanmış bulunuyor. 12 Aralık 2016 tarihinden beri toplu sözleşme görüşmeleri uzlaşmazlıkla sonuçlanmış ve 8 Mayıs günü Kristal-İş Sendikası tarafından 24 Mayıs tarihinde grev kararı alınmıştı. Grev tarihinden iki gün önce Bakanlar Kurulu, yine bildik “milli güvenliği bozucu” gerekçesini öne sürerek, grevi yasaklayarak patronların partisi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

AKP Kongresi’nin yapıldığı günlerde “değişim, reform, demokrasi, atılım” gibi kavramlarla kendisini şirin göstermeye çalışan AKP iktidarının gerçek yüzü, işte bu işçi düşmanı grev yasağı kararıyla ortaya çıkmaktadır.

Başta Şişecam işçileri olmak üzere, bütün emekçiler AKP iktidarının emek düşmanı karakterini görmelidir. Her türlü hak mücadelesini “milli güvenlik” bahanesiyle yasaklayan baskıcı bir iktidarın emekçilere verebileceği hiçbir şey yoktur!

AKP, işçi sınıfının hak mücadelesini “milli güvenliği bozucu” unsur olarak görmektedir. Ancak AKP Genel Başkanı Erdoğan, TÜSİAD toplantısında patronların bir dediğini iki etmeyeceklerinin garantisini vermiş, ülkemizin emperyalizme bağımlılığının önemli unsurlarından birisi olan Gümrük Birliği anlaşmasını geliştireceğini söylemekten çekinmemiştir. Cam işçisinin grevi “milli güvenlik” konusu yapılırken, Gümrük Birliği anlaşması nedense “milli güvenlik” konusu bile yapılmamaktadır. AKP iktidarının “milli ve yerli” yalanı bir kez daha emekçilerin hak mücadelesiyle ortaya çıkmıştır.

Cam işçisi haklıdır.

Cam işçisi hakkını almalıdır.

Cam işçisinin grev kararının yasaklanması kabul edilemez.

İşçi sınıfı, hakkını almak için AKP iktidarına karşı mücadeleyi yükseltmelidir!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ
Merkez Komitesi