Suriye'den Kudüs açıklaması: Bu adım gerici ve işbirlikçi Arap rejimlerinin onayı alındıktan sonra atılmıştır

Şaban; ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının gerici ve işbirlikçi Arap rejimlerinin onayını aldıktan sonra geldiğini belirtti.

Suriye'den Kudüs açıklaması: Bu adım gerici ve işbirlikçi Arap rejimlerinin onayı alındıktan sonra atılmıştır

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban; ABD Başkanı Donald Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının gerici ve işbirlikçi Arap rejimlerinin onayını aldıktan sonra geldiğini belirtti.

SANA‘nın aktardığı habere göre; Meyadin Televizyonuna demecinde Şaban, bir kısım Arap rejimlerinin tarih boyunca Filistin davası ve halkının çıkarlarına özen gösterdiği iddialarının nifaktan başka bir şey olmadığının altını çizdi.

Şaban Trump’ın bu kararının hiçbir değeri olmadığına dikkat çekerken, tarihin; davaları olan halklar tarafından belirlendiğini ifade etti.

Şaban, gerici ve işbirlikçi rejimler nedeniyle bölge halklarının durumuna işaret etti.

Şaban gerek İslami İşbirliği Teşkilatı, gerek Arap Birliği ya da başka ilgili yapılarda Kudüs ve Filistin davasında izlenen politikanın riyakarlık ve nifaktan başka bir şey olmadığına vurgu yaparken, gerçekçi ve ciddi bir mücadelenin başlatılması önemini kaydetti.