Sosyalist Cumhuriyet "Ülkemizin çıkarı AKP ve ABD'den kurtulmaktır" manşetiyle alanlarda

Sosyalist Cumhuriyet "Ülkemizin çıkarı AKP ve ABD'den kurtulmaktır" manşetiyle alanlarda

Sosyalist Cumhuriyet

Haftalık olarak çıkan Sosyalist Cumhuriyet gazetesinin 30 Kasım 2017 tarihli 49. sayısı yayımlandı.

Gazete bu haftaMili ve yerli dediler, paraları götürdüler. Emperyalist müdahaleye olanak sunan AKP’nin kendisidir! Ülkemizin çıkarı AKP ve ABD’den kurtulmaktır!” manşetiyle çıkan gazetede “Emperyalist müdahaleye olanak sunan AKP’nin kendisidir! Yolsuzluk ve rüşvet pisliklerin üzeri, emperyalistler bize saldırıyor söylemiyle örtülemez! Ülkemiz, emperyalist tehdit ve şantaja boyun eğmemeli, bunun için AKP’den derhal kurtulmalırdır!” denildi.

Gazetede haftanın konusu olarak “Suriye, Kürt sorunu ve emperyalizm” başlıklı yazıya yer verildi.

Gazetenin bu haftaki “Nazım’a sansür meselesi” başlıklı  Pusula’sında da, “Vedat Nedim görev başında! “, “Nazım Hikmet: Bütün zamanların TKP’lisi…”, “Nazım, Cumhuriyet, kurtuluş…”, “Nazım Hikmet, sanat ve sanatçı” başlıklı yazılar bulunuyor.

Gençlik bölümünde ise TKH Gençliği’nin “Yeni bir sosyalist gençlik kuşağı yeşerteceğiz” başlıklığıyla yayımladığı açıklamada Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın kuruluşu ilan edildi.

Arka manşette ise  İlerici Kadınlar Derneği’nin 17 Aralık’daki “Gericiliğe karşı laiklik için buluşuyoruz” etkinliğine çağrı metni bulunuyor.

Türkiye Komünist Hareketi il ve ilçe örgütlerinden temin edilebilen Sosyalist Cumhuriyet’in bir sonraki sayısı 7 Aralık 2017’de yayımlanacak.

Pusula’nın geçen haftaki yazılarına ulaşmak için tıklayınız.