Songül Yakut'la ilgili dikkat çeken Deniz Gezmiş detayı...

Şırnak'ta hayatını kaybeden 13 rütbeli askerden biri olan Yarbay Songül Yakut'la ilgili dikkat çeken bir detay sosyal medyada gündem oldu.

Songül Yakut'la ilgili dikkat çeken Deniz Gezmiş detayı...

Şırnak’ta önceki gün düşen helikopterde hayatını kaybeden 13 rütbeli askerden biri olan Jandarma Yarbay Songül Yakut’la ilgili dikkat çeken bir detay sosyal medyada gündem oldu.

Ekşi Sözlük’te bir yazar, Songül Yakut’la aynı birlikte askerlik yapan bir kişinin Yakut’la anılarına ilişkin sosyal medyada yaptığı paylaşımı sözlüğe taşıdı. Bugün ‘kumpas’ olarak nitelenen Balyoz Davası döneminde görevinden uzaklaştırılan, ancak verdiği hukuk mücadelesi ile tekrar mesleğine dönen Yakut’la ilgili anı paylaşımında, hayatını kaybeden yarbayın solcu bir subay olduğu öne sürüldü.

Sözlük’te ‘punkroyal’ ismini taşıyan bir yazarın aktardığı paylaşıma göre Songül Yakut, o dönem birliğinde askerlik yapan sözkonusu sosyal medya kullanıcısına, Deniz Gezmiş’in 1971 Mart’ında Gemerek’te yakalanmaması halinde hedefinin dedesinin Malatya’daki orman evine gitmek olduğunu anlatmıştı.

O yazı şöyle:

“sosyal medyada denk geldiğim bir yazı.
bir askerin ağzından songül komutan…

“asker alım dönemi acemi birliğinin kapısında beklerdi songül komutan, askerlerini…öyle bir komutandı ki alayın en sevilen komutanı diye tüm erkek rütbeliler kıskanırdı. acemi birliğinde yakınlık kurduğum bir kaç komutanımdan biriydi..
ilk tanışmam böyle bir gece yarısı olmuştu gece 2-4 garaj nöbetinde nazım hikmet’in “yaşamak güzel şey be kardeşim” kitabını okuyordum, öyle dalmıştım ki kitaba, geldiğini fark etmedim bile yaklaştı ve sadece güldü, başımı okşadı, çevirdi kitaba baktı güzel kitap dedi, sonra sol görüşlü müsün diye devam etti sabah nöbetim bitene kadar yanımdan ayrılmadı konuştuk. malatya’nın sağlam solcularındandı ailesi..deniz gezmiş gemerek’te yakalanmasa gittiği adres dedesinin malatya’daki orman evi olacağına kadar her şeyi öğrendim o gece ve artık daha farklıydı songül komutan benim için…ertesi gün bana “gülünün solduğu akşam” romanını getirdi, okuduğumu söyledim, askerliğim süresince bikaç kitap daha getirdi…o kadar iyi bir komutandı ki parası çalınıp ailesinin de tekrar gönderme gücü olmayan askere kendi cebinden parayı verip ” korkup bana getirdi çalan kişi, ismini vermeyeceğim “dediği gün gözümde daha da başkalaştı… askerliğim biterken sırf o komutandan ayrıldığım için o gece sabaha kadar ağladım bitti askerlik geldim ama muhabetim hiç bitmedi. açığa alındığını öğrendiğimde onla ilgili yaşayacağım en büyük şokun bu olduğunu zannetmiştim; bilemezdim, konduramazdım bir gün şehit olacağını…

aradık, tüm askerleri de aramış yanındayız mesajı vermişler..balyoz davasında da görevden uzaklaştırılan böylesine solcu, atatürkçü bir komutanı nasıl fetöyle suçlarlar diye aklımızı yerken göreve iadesiyle sevindik, ta ki bu geceye kadar sürdü bu sevinç.. şimdi, keşke iade edilmeseydi sözleri tüm sevenlerinin dudaklarından döküldü…

sana olan hislerini askerlerin tarif edemez anlatamaz anlatmayla da zaten açıklanamaz!..senin gibi onurlu, devrimci bir komutanı tanımaktan biz hep gurur duyacağız…

songül yakut, gerçekten ölümsüzdür… tüm askerlerin yarın malatya’da hazır bekliyor olacak komutanım…..”