ABD Büyükelçiliği: AKP çalışanlarımızı tutuklamama güvencesi verdi

ABD Büyükleçiliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize yasağının yeniden başlamasına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada AKP’nin ABD’nin Türkiye’deki çalışanlarının gözaltına alınmayıp tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence verdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca “Bundan sonra Türk hükümeti bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyeti önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir” denildi. Bunun yanında ABD vatandaşlarıyla ilgili... View Article

ABD Büyükelçiliği: AKP çalışanlarımızı tutuklamama güvencesi verdi

ABD Büyükleçiliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik vize yasağının yeniden başlamasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada AKP’nin ABD’nin Türkiye’deki çalışanlarının gözaltına alınmayıp tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence verdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca “Bundan sonra Türk hükümeti bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyeti önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir” denildi.

Bunun yanında ABD vatandaşlarıyla ilgili devam eden tutukluluk hallerinin ‘endişe verici’ olduğu ve “Amerikalı yetkililer, Türk muhataplarıyla görüşmeyi sürdürecektir” ifadesi yer aldı.

ABD Büyükelçiliği’nden gelen bu açıklama Türkiye’de yargı bağımsızlığının durumunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Twitter üzerinden yapılan açıklama şu şekilde: