Sosyalist Liseliler'den Şişli EML yağmasına karşı açıklama: Yıkılması gereken sömürü düzeninizdir!

Sosyalist Liseliler, tarihi Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yıkılmasına sessiz kalmıyor.

Sosyalist Liseliler'den Şişli EML yağmasına karşı açıklama: Yıkılması gereken sömürü düzeninizdir!

Sosyalist Liseliler, İstanbul’un köklü okullarından biri olan Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu arazi AKP’li inşaat patronu Emrullah Turanlı’ya ait Taş Yapı şirketine peşkeş çekilmek istenmesine karşı sert bir açıklama yayımladı.

Liselerde gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele eden Sosyalist Liseliler’in; eğitimcilerin, öğrencilerin ve velilerin büyük tepkisine yol açan satışla ilgili açıklaması şöyle:

“Yıkılması gereken sömürü düzeninizdir!

Türkiye’nin önemli ve köklü meslek liselerinden biri olan Şişli EML, uzun bir süredir yıkılma gündemiyle karşı karşıya. Sermaye, her geçen gün kirli yüzünü göstermeye devam ediyor. Meslek liselerinin organize sanayi bölgelerine taşınması, staj adı altında sömürü, sınavsız geçiş hakkının kaldırılması yetmezmiş gibi, bu seferde okullarımıza fiili olarak göz dikilmiş durumda.

Meslek liseliler, emek ve sermaye arasındaki mücadeleyi çok iyi bilmektedir ve safları bellidir. Şişli EML’nin yıkılıp, yerine AVM yapılmak istenmesi bu düzenin aç gözlülüğünü göstermektedir. Binlerce öğrenci ve ailenin mağduriyeti ise düşünülmemektedir.

Sosyalist Liseliler, okulları için direnen Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve velilerinin yanındadır. Bu sesin yayılması için gerekli adımları atacaktır.

Şişli EML yıkılamaz, yıkılması gereken sömürü düzeninizdir!

Sosyalist Liseliler”

http://gazetemanifesto.com/2017/10/12/video-sislide-buyuk-eylem-veliler-kaymakamligin-binasina-dayandi/