Sarraf'ın savcısı Cemaat iddiaları ve soruşturma kararı için konuştu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında soruşturma başlattığı New York Güney Bölgesi Başsavcısı Joon Kim açıklama yaptı.

Sarraf'ın savcısı Cemaat iddiaları ve soruşturma kararı için konuştu

New York Güney Bölgesi Başsavcı Joon H. Kim, Rıza Sarraf soruşturmasını başlatan savcı Preet Bharara ile kendisi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma açılması ile ilgili olarak, “Duyunca şaka sandım, bu çok komik” dedi.

Kim, “Başsavcılık ofisinde Gülen cemaatine bağlı kimse olmadığını, hukukun üstünlüğüne inandıklarını ve buna uygun olarak Reza Zarrab hakkındaki soruşturma dosyasını açtıklarını” belirtti.

“Bu konuda söyleyecek çok bir şeyi olmadığını” belirten Kim, “Hatta Adalet Bakanlığımıza, başsavcılık ofisimize ve mahkemelerimize Gülencilerin sızdığı haberlerini de okudum. Bu iddialar çok komik” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara ve mevcut New York Güney Başsavcısı Joon H. Kim hakkında, sözkonusu yargılamada kullanılan belge, ses kaydı ve içeriklerinin ne şekilde ve ne zaman elde edildiği, kim ya da kimlerden temin edildiği, bu kişilerin nerede olduğu ve bu konusunda soruşturma başlatılmıştı.