Sarraf'ın çapraz sorgusu sürüyor: Gülen cemaatini duydunuz mu?

ABD'de yargılanan Rıza Sarraf'ın ifadesinin 7. gününde duruşma başladı.

Sarraf'ın çapraz sorgusu sürüyor: Gülen cemaatini duydunuz mu?

Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Rıza Sarraf, New York’taki mahkemede ifade vermeye devam ediyor.

Sarraf’ın çapraz sorgusuna devam ediliyor.

20:15 Konu Türkiye siyasetine geliyor. Fleming, Türkiye’deki farklı kesimleri ve siyasi grupları soruyor. Sarraf, “politika analisti olmadığını” söylüyor.

Fleming, “Gülen cemaatini duydunuz mu?” diyor.

Sarraf, “Evet” diyor.

Sarraf: Farklı gruplar onlar için farklı isimler kullanıyor. Bu nedenle, onlar siyasi bir grup mu, dini bir grup mu, yoksa terör örgütü mü bilmiyorum.”

Fleming, Sarraf’ı, Gülencilerin bombalı saldırı yapmadığı için terör örgütü olmadığını kabul etmesini sağlamaya çalışıyor.

Sarraf, “O konuda anlaşamayız, çünkü ben onların ne yaptığını bilmiyorum” diyor.

20:00 Bir fotoğraf jüri üyelerine gösterildikten sonra delil dosyasına eklendi. Kamuoyuyla da paylaşılması bekleniyor. Fotoğrafın ortasında Sarraf’ın kuzeni yer alıyor.

19:56 Sarraf’ın daha önce ifadesinde yalanladığı “sınırdaki olay” iddiasına geri dönüyoruz.

Fleming, Sarraf’ın şoförünün yüklü miktarda parayı Rusya’ya kaçıracakken Türkiye sınırında yakalandığını iddia etmiş, Sarraf bunu reddetmişti. Fleming, bu olayda yakalanan ve Zarrab’ın şoförü olan şahsın, nakit para taşırken durdurulan 14 kişiden biri olduğunu söylüyor.

​19:50 Yeniden, iddia edilen iki mekanizma arasındaki geçiş konusuna dönüyoruz — yani, sahte altın ticaretinden “gıda” ticaretine geçiş. Geçişin nedenini, İran’a yönelik yaptırımların yağmur gibi gelmesi olarak ifade ediyor.

Sarraf ile Happani arasındaki başka bir görüşmeye geldi. Görüşmede Süleyman Aslan’ın Volgam (“gıda” şirketlerinden biri) ile ilgili söylediklerinden bahsediliyor