'Sarraf ABD'ye tazminat ödeceyecek'

Rıza Sarraf'ın ABD'de savcılıkla yaptığı anlaşmanın bir detayı daha ortaya çıktı.

'Sarraf ABD'ye tazminat ödeceyecek'

Rıza Sarraf’ın ABD’de savcılıkla yaptığı anlaşmanın bir detayı daha ortaya çıktı. Cezası hafiflesin diye itirafçılık yapmayı kabul eden Sarraf, İran yaptırımlarını delerek ABD’yi uğrattığı zararı geri ödemeyi kabul etmiş.

ABD’deki İran yaptırımları davasında cezasını hafifletmek için suçlarını üstlenerek tanıklık yapan Sarraf’ın, savcılıkla yaptığı anlaşmada Amerikan hükümetine ‘tazminat’ ödemeyi de kabul ettiği ortaya çıktı.

Sarraf’ın savcılıkla yaptığı anlaşmanın son cümlesinde şu ifadeler geçiyor:“Sanığın, Amerikan Ceza Yasası’nın 3663, 3663A ve 3664’üncü maddeleri uyarınca Mahkeme tarafından belirlenecek miktarda tazminat ödeyeceği anlaşılmıştır. Bu miktar, mahkemenin belirleyeceği bir plan kapsamında ödenecektir.

”Bu ifadeler, Sarraf’ın üstlendiği ‘İran yaptırımlarını delme” suçlarında Amerikan bankacılık sistemini uğrattığı zararı tazmin etme sözü verdiği anlamına geliyor.

Sarraf’ın savcılıkla anlaşmasının ayrıntılarını yayınlayan Amerikalı gazeteci Pete Brush, “Bu, hukuk meraklıları için bir altın madeni. Tazminat ödemeyi kabul etmiş. Ne kadar? ABD para alacak mı?” mesajını paylaştı.