Rize'de sel: 1 kişi hayatını kaybetti, belediye binasını su bastı

Rize'de etkili olan yağışlar sele dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı

Rize'de sel: 1 kişi hayatını kaybetti, belediye binasını su bastı

Rize’de etkili olan şiddetli yağışlar sonucu oluşan sel ve heyelanlar nedeniyle Çayeli ilçesinde bir kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Yağışların Çamlıhemşin ilçesinde de maddi hasara yol açtığı öğrenildi.

Rize AFAD il Müdürü Şakir Kurk da il genelinde yaşanan sel ve heyelanlar ilgili yaptığı açıklamada, şuana kadar Rize’nin Çayeli ilçesi Kaptanpaşa köyü Gürpınar mahallesinde yaşanan sel ve heyelanda bir kişinin hayatını kaybettiğini bir kişinin de yaralandığını söyledi.

Kurk “Bölge sürekli yağış almaktadır. Gürpınar mahalle muhtarı bir ölü olduğu bilgisini bize verdi. Şu an için bir şey konuşmak erken. Helikopter talep ettik ancak hava şartları nedeniyle bu şuan için mümkün gözükmüyor. Gürpınar mahallesinde bir de yaralımız var. Arkadaşlarımız bölgeye ulaşmaya çalışıyor, ulaştıktan sonra daha net bilgiler vereceğiz” dedi.

Belediye binasını su bastı

Çamlıhemşin ilçesinde ise ilçeye bağlı bir çok köy yolu sel ve heyelanlar nedeniyle zarar görürken, Çamlıhemşin Belediye binasının hemen yanındaki mevcut küçük şelale su debisinin artması ile tehlikeye neden olurken, belediye binasının alt katındaki iş yerine su bastı. Şelaleden akan su yolu göle çevirirken, sabah saatlerinde heyelan nedeniyle kapanan Çamlıhemşin-Rize karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.