Putin: "Kimse sağ kalmaz…"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yönetmen Oliver Stone'a bir belgesel için verdiği röportajda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Putin:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yönetmen Oliver Stone’a bir belgesel için verdiği röportajda, Rusya ve ABD arasında sıcak savaş çıkması halinde ‘dünyada kimsenin hayatta kalamayacağını’ söyledi.

ABD’nin dış politikalarına tepkisi ve Putin’e sempatisi ile bilinen Oliver Stone, Rus lider ile söyleşisinde “Bir sıcak savaş olursa ABD mi üstün olur?” sorusunu yöneltti.

Putin buna yanıt olarak, “Hiç kimsenin böyle bir çatışmadan sağ çıkabileceğini düşünmüyorum” dedi.

“Birileri mezara götürmediği sürece…”

Stone’un “İkili ilişkilerin düzelmesinden yana umut var mı?” sorusuna Putin, “Her zaman umut vardır. Bizi mezara götürüp gömene kadar umut vardır” diyerek güldü.

“NATO hala niçin var?”

Putin ayrıca NATO üyelerini ABD’nin kölesi olmakla eleştirirken, “Artık Doğu Bloku yok, Sovyetler Birliği yok. O halde NATO niçin hala var? NATO’nun kendi varlığını haklı çıkarmak için bir dış düşmana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sürekli olarak dış düşman aranıyor ya da birilerine düşman demek amacıyla bir takım provokasyonlar yapılıyor” diye konuştu.

Kısa bir özeti medyaya yansıyan söyleşinin tamamının haftaya bir ABD kablo kanalında yayınlanması bekleniyor.