Pirlo futbolu bıraktığını açıkladı

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Andrea Pirlo, 38 yaşında profesyonel kariyerini noktaladığını açıkladı. Pirlo sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “MLS’de son maçıma çıktım. Bu harika şehirde beni destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Muhteşem taraftara, teknik heyete, sahne arkasındaki herkese ve takım arkadaşlarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Pirlo, “Aileme, çocuklarıma ve dünyanın her yerinde beni destekleyen... View Article

Pirlo futbolu bıraktığını açıkladı

İtalyan futbolunun efsane isimlerinden Andrea Pirlo, 38 yaşında profesyonel kariyerini noktaladığını açıkladı.

Pirlo sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “MLS’de son maçıma çıktım. Bu harika şehirde beni destekleyen herkese teşekkür etmek istiyorum. Muhteşem taraftara, teknik heyete, sahne arkasındaki herkese ve takım arkadaşlarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Pirlo, “Aileme, çocuklarıma ve dünyanın her yerinde beni destekleyen taraftarlara da teşekkür ediyorum. Her zaman kalbimde olacaksınız.” açıklamasında bulundu.

Kariyerine Brescia’da başlayan Pirlo, Inter’de oynadıktan sonra 2001 yılında Milan’a transfer olmuş ve 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamıştı. Milan’da geçen 10 yılın sonunda Juventus’a transfer olan Pirlo burada 4 yıl oynadıktan sonra son olarak New York City takımının formasını giydi. Serie A’yı da iki kez kazanma başarısı gösteren Pirlo’nun geçmişinde ayrıca İtalya Kupası, Dünya Kulüpler Kupası ve Dünya Kupası da bulunuyor.