Peşkeş sırası Tekirdağ Limanı'nda

Cumhuriyet tarihinin özelleştirme rekorunu kıran AKP, şimdi de Tekirdağ Limanı'nı elden çıkarıyor.

Peşkeş sırası Tekirdağ Limanı'nda

15 yılda kamu varlıklarının önemli bir kısmını sermayeye çekerek Cumhuriyet tarihinin özelleştirme rekorunu kıran AKP, şimdi de Tekirdağ Limanı’nı elden çıkarıyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, limanın özelleştirme ihalesi, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık usulü” ile gerçekleştirilecek.

İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

İhale için son teklif verme tarihi 20 Aralık 2017 olarak belirlendi.

Santraller, işletmeler, madenler…

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ağustos ayında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, 2002-2017 yılları arasında özelleştirilen KİT’ler ile bunlardan elde edilen gelire ilişkin soru önergesini yanıtlamıştı.

Ağbal, yanıtında 15 yılın özelleştirme rakamlarını şöyle paylaşmıştı:

“94 kuruluşta bulunan kamu paylarının blok satış, halka arz ve İMKB’de hisse senedi satışı yoluyla 10 liman, 81 elektrik santrali, 40 tesis/işletme, 3.483 taşınmaz, 3 gemi ve 36 maden sahası ile araç muayene hizmetlerinin de varlık satışı/işletme hakkı devri yoluyla özelleştirilmiş, ayrıca özelleştirme programındaki kuruluşların envanterinde kayıtlı bir kısım makine-teçhizat, demirbaş vb. varlıklar ile bu kuruluşlar adına tescilli markaların satışı yapılmıştır. 18.11.2002-25.07.2017 döneminde gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarının tutarı 59 milyar 558 milyon 255 bin dolardır.”