PAKPEN'de direniş sürüyor

Geçtiğimiz hafta Salı günü işten atılan 34 arkadaşları için Konya Kent Merkezi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde bir dizi eylem yapan PAKPEN işçileri, bügün de eylemlerine devam ettiler.

PAKPEN'de direniş sürüyor

Organize Sanayi girişinden fabrika önüne kadar “Ölmek Var Dönmek Yok”, “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganlarıyla yürüyen işçilere sanayi havzasındaki diğer işçiler de sözlü olarak desteklerini sundular. Fabrika önünde basın açıklamasını okuyan Petrol-İş Şube Başkanı yasal haklarını kullandıklarını ve eylemlere devam edeceklerini belirtti.

Fabrika yönetimi ve Konya Organize Sanayi’nin patronlardan oluşan yönetiminin PAKPEN işçilerinin eylemlerinden rahatsız oldukları ve eylemi sonlandırmak için birlikte hareket ettikleri biliniyor.

 

Fabrika ve sanayi yönetiminin baskılarına rağmen mücadelelerine devam eden PAKPEN işçileri ise, işten atılan arkadaşlarının işe iadeleri sağlanıncaya ve fabrika yönetimince toplu sözleşme haklarını tanınıncaya kadar mücadele etme konusunda oldukça kararlılar.

http://gazetemanifesto.com/2017/10/09/pakpen-iscilerinin-eylemi-devam-ediyor/

http://gazetemanifesto.com/2017/10/08/pakpen-iscilerinden-eylem/