PAKPEN direnişi patronları ürküttü: İşçilere 'düdük' yasağı!

Konya'da PAKPEN işçilerinin sendikalı oldukları için işten atılmalarına karşı başlattıkları eylem devam ediyor.

PAKPEN direnişi patronları ürküttü: İşçilere 'düdük' yasağı!

Petrol-İş Sendikası’nda örgütlü Konya PAKPEN işçilerinin işten atılmalara ve toplu sözleşme haklarının tanınmasına ilişkin fabrika önünde yaptıkları eylemler 13. gününe girdi.

Konya Organize Sanayi yerleşkesindeki fabrika önünde yapılan bugünkü eyleme, Unilever firmasının Konya fabrikasındaki işçiler de destek verdi. Fabrikada çalışan işçilerin Manifesto‘ya verdiği bilgiye göre, PAKPEN işçilerinin yaptığı eylemler sanayi havzasında çalışan diğer işçilerin de gündemine girdi.

Patronlar telaşlandı

Bunun üzerine eylemlerin diğer fabrikalara da sıçrayabileceği endişesiyle tedirginlik yaşayan fabrika patronları, eylemlerin bitirilmesi için polise şikayette bulundu. Şikayet üzerine sabah saatlerinde fabrika önüne gelen polis, eylemlerde düdük çalınmasını yasakladı.

İşten atılan 34 işçi ve toplu sözleşme hakkına ilişkin bundan sonra yapılması düşünülen eylemler için sendika genel merkezinden bir heyetin bugün fabrikayı ziyaret edeceği bilgisini veren işçiler, haklarını alıncaya kadar eyleme devam etme konusunda kararlılıkları belirtti.