'Orgeneral Akar ne kadar FETÖ'cüyse, ben de o kadar FETÖ'cüyüm'

Genelkurmay Çatı Davası'nda yargılanan Hulusi Akar'ın Özel Kalem Müdürü, Akar hakkında ilginç ifadeler kullandı.

'Orgeneral Akar ne kadar FETÖ'cüyse, ben de o kadar FETÖ'cüyüm'

Ankara’da devam eden Genelkurmay Çatı Davası’nda söz alan eski Özel Kalem Müdürü ve sanık Ramazan Gözel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar hakkında ilginç iddialarda bulundu.

Davanın dünkü celsesinde, bir itirafçının adını vermesi ve bu dosyanın Genelkurmay Çatı Davasıyla birleştirilmesi konusunda beyanı alınan eski kurmay albay Ramazan Gözel, “O gece yaşadıklarım ve başıma gelenler Orgeneral Akar’ın bilgisi haricinde olan, bilgisi haricinde yapılan şeyler değil” derken, “Orgeneral Akar ne kadar FETÖ’cüyse, ben de o kadar FETÖ’cüyüm. Hem FETÖ olayında, hem 15 Temmuz olayında Hulusi Akar’ın mağduruyum” ifadelerini kullandı.

Gözel’in açıklamaları şöyle:

“Yakın geçmişte Akar’ın FETÖ’cü olduğu iddiaları basında bazen açık, bazen üstü kapalı şekilde ifade ediliyordu. Bunun doğal bir sonucu olarak da Akar’ın teamüllerin aksine yetkisini kullanarak, özellikle yanında tuttuğu personel de Cemaatçi damgasını yiyordu. Orgeneral Akar ne kadar FETÖ’cüyse, ben de o kadar FETÖ’cüyüm. Hem FETÖ olayında, hem 15 Temmuz olayında Hulusi Akar’ın mağduruyum. Tıpkı burada Akar ile çalışmak zorunda kalan bazı personel gibi.”

“Özel kalem müdürü FETÖ’cü olmazsa etrafındakiler “FETÖ’cü tezi çöker”

Hakkında kasıtlı olarak “FETÖ’cü” algısı oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Gözel, bunun sebebini de şöyle açıkladı:

“Özel kalem müdürü FETÖ’cü olmaz ise ‘Genelkurmay Başkanı’nın etrafındakiler FETÖ’cüdür’ tezi çöker. Öyle olunca da makamdakilerin, ‘Aslında biz çok iyi şeyler yapacaktık. FETÖ ile mücadele edecektik. Darbeyi önleyecektik, ama yanımızdakiler engel oldular’ argümanı ile kendilerini temize çıkarma gayreti boşa çıkmış olur.”