Nuriye Gülmen: İşim verilinceye kadar boyun eğmeyeceğim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ziyaret ettiği açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen'in mesajını paylaştı.

Nuriye Gülmen: İşim verilinceye kadar boyun eğmeyeceğim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen’i hastanede ziyaret etti, basın açıklamalasıyla Gülmen’in sözlerini paylaştı.

Tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi’nden kendi isteği dışında Numune Hastanesi’ne götürülen Nuriye Gülmen, dün yoğun bakımdan çıkarılarak tutuklu servisine götürülmüştü.

Beraberindeki Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen Veli Ağbaba, Gülmen’e ziyarette bulundu.

Ziyaret sonrasında hastane önünde basın açıklaması yapmak isteyen Ağbaba’dan polis, açıklama sırasında yanında milletvekilleri dışında kimsenin bulunmamasını talep etti. Bunun üzerine yaşanan kısa tartışma sonrası Ağbaba, Gülmen’le görüşmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Gülmen’in hastanede şu ana kadar geçirdiği 16 gün boyunca refakatçi olmaması nedeniyle ayakta duramadığı için duş alamadığını söylediğini belirten Ağbaba açıklamasında şunları dile getirdi:

“Öncelikle Nuriye’nin söylediği şey şu: ‘Benim burada tutulmam tam anlamıyla hukuksuzluk. Çünkü ben hasta değilim. Burada beni tutarak ‘boyun eğ diyorlar. İşimi verinceye kadar boyun eğmeyeceğim. En temel hakkımı savunuyorum, yaşam hakkımı savunuyorum. Kaldığı yerde gün ışığı yok, sürekli lamba yanıyor. Gece ve gündüzü ayıramıyorum.”

Gülmen’in yarı yarıya zayıfladığını gördüğünü söyleyen Ağbaba,  Semih Özakça ile Gülmen’in göz göre göre ölüme gittiğini belirterek, derhal görevlerine iade edilmelerini istedi.