Nasrallah'tan Suudilere: Hariri'yi serbest bırakın

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'ın 4 Kasım'da istifa eden başbakanı Saad el Hariri'nin Suudi Arabistan'da ev hapsinde tutulduğunu söyledi.

Nasrallah'tan Suudilere: Hariri'yi serbest bırakın

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri’nin 4 Kasım’da istifa etmesi ve bu istifayı Suudi Arabistan’dan duyurmasının ardından, İran’la birlikte ABD ve Suudi Arabistan’ın hedef tahtasına oturtulan Hizbullah’tan önemli bir açıklama geldi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Saad Hariri’nin birdenbire Suudi Krallığı’nın zorlamasıyla istifa ettiğine dikkat çekti, Suudi Arabistan’dan ev hapsinde tutulduğunu söyledi.

Suudi Arabistan’ın Lübnan halkı ve Hizbullah’a savaş açtığını kaydeden Nasrallah, Riyad yönetimini halka yeni bir başbakan dayatma kararı almakla suçladı.

Nasrallah, Suudilerin Lübnan’ın iç işlerine karışmasını ve Saad Hariri’ye yaptıkları muameleyi kınadıklarını söylerken, bunun tüm Lübnanlılara bir hakaret olduğunu ve Hariri’nin serbest bırakılarak Lübnan’a geri dönmesi çağrısı yaptıklarını belirtti.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, kurduğu hükümetin Aralık 2016’da meclisten güvenoyu almasının üzerinden 1 yıl geçmeden cumartesi günü istifa ettiğini açıklamıştı. Konuşmasında, “Hizbullah ve İran’ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını” belirten Hariri, “kendisine yönelik de bir suikast olabileceği endişesi taşıdığını” kaydetmişti.