Nasrallah'tan Kudüs tepkisi: ABD'nin açık saldırısı ile karşı karşıyayız

Lübnan Hizbullah'ı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'tan, Trump'ın Kudüs kararına sert tepki.

Nasrallah'tan Kudüs tepkisi: ABD'nin açık saldırısı ile karşı karşıyayız

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter’i Hasan Nasrallah, Trump’ın Kudüs kararının ardından açıklamalarda bulunuyor. Nasrallah’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

*Biz ikinci Balfour ilanı ile karşı karşıyayız. ABD bu kararı ile mesela Doğu Kudüs’teki Filistinlileri ne yapacak? Tehcir mi ettirecek? Buradaki Filistinliler İsrailli mi olacak? Evleri toprakları ne olacak?Kudüs’ü, işgali genişleterek büyük Kudüs sloganıyla Batı Şeria’ya doğru büyütmek mi istiyorlar? Müslüman ve Hıristiyanların kutsal mekanları ne olacak?

*Bu karar ile ABD açısından ‘barış süreci’ ve Filistin Davası da bitmiştir. ‘Barış süreci’ zaten bitmişti ama bunu ilan etme cesaretini Trump gösterdi. Görüntüye bakarsanız dünyanın büyük çoğunluğu ve Arapların tamamı bu kararı reddediyor. Ne ABD’nin Avrupalı müttefikleri ne de Arap müttefikleri de kabul etmiyorsa nerede bu uluslararası kamuoyu ve nerede uluslararası kararlara saygı?

*Biz bugün Trump’ın adımıyla ABD’nin halklarımıza, bölgemize, coğrafyaya, tarihe, halkların kutsallarına yönelik açık saldırısı ile karşı karşıyayız.

*Türkiye’nin daveti ile İslam İşbirliği toplantısı var. Arap ülkeleri de cumartesi toplanacak. Bu iki toplantıya çağrımız: Kudüs, tartışmasız olarak Filistin’in ebedi başkentidir kararını çıkarın, buyurun.