MHP'de 410 kişi daha istifa etti

MHP Gölcük İlçe Başkanlığı üyesi 410 kişi dün akşam partilerinden istifa etti

MHP'de 410 kişi daha istifa etti

Sağ siyasette Meral Akşener liderliğinde kurulacak parti için hazırlıklar sürerken, MHP’de de sözkonusu partiye katılmak üzere toplu istifalar yaşanmaya devam ediyor.

MHP Gölcük İlçe Başkanlığı üyesi 410 kişi dün akşam partilerinden istifa etti. İstifa eden kişiler, Meral Akşener’in kuracağı yeni partide bulunacaklarını açıkladı.

Habertürk‘ün haberine göre, toplu istifanın gerekçesi olarak MHP genel merkezinin politikaları gösterildi. İstifa edenler arasında MHP eski MKYK üyesi Adnan Özdere, eski ilçe başkanları, eski belediye meclis üyeleri de yer aldı. MHP Gölcük İlçe Başkanlığının bin 100 üyesi bulunuyordu.

Adnan Özdere “Meral Akşener’in kuracağı yeni partide bulunacağız. Bu partide artık eskisi gibi sağcı, solcu yok. Merkez bir parti olacak. Aynı ideal için bir arada olacağız. MHP’nin başka mecralarını sürüklendiğini gördüğümüz için şimdi başka bir partiye geçiyoruz” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ise “MHP’nin kurumsal yapısıyla ters düşenlerin zaten bizde işi yok. Bizim de onlarla işimiz yok. Onlardan da hiçbir beklentimiz yok. Allah yollarını açık etsin. İsteyen istediği yere gidebilir” dedi.