Mevlüt Çavuşoğlu: FETÖ, ABD'nin tüm kurumlarına sızmıştır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de devam eden "ABD, Mehmet Hakan Attila'ya karşı" davasıyla ilgili konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu: FETÖ, ABD'nin tüm kurumlarına sızmıştır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’de Rıza Sarraf’ın ‘tanık’ olduğu “ABD, Mehmet Hakan Attila’ya karşı” davası için  “Türkiye’deki Amerikan misyonlarına da sızmış, Amerikan yargısına da kongresine de her yere tüm kurumlarına sızmıştır. O yolla bu yolla legal ya da illegal. Bu kadar açık söylüyoruz” dedi.

Antalya’da bir kültür merkezinin temel atma töreninde konuşan Çavuşoğlu, birçok alanda mücadele ettiklerini belirtirken, sözü ABD’de devam eden davaya getirdi.

“Bugün FETÖ’nün Amerika’da ne yapmaya çalıştığını biliyoruz” diyen Çavuşoğlu, “Bize karşı oynanan oyunların hepsinin farkındayız. Bugün FETÖ’nün Amerika’da ne yapmaya çalıştığını biliyoruz, FETÖ’nün Amerikan kurumlarına ve yargısına nasıl sızdığını, biliyoruz ve Amerikalıların yüzüne söylüyoruz, arkasından konuşmuyoruz. Biz kimsenin arkasından konuşmayız. FETÖ, Türkiye’deki Amerikan misyonlarına da sızmış, Amerikan yargısına da kongresine de her yere tüm kurumlarına sızmıştır. O yolla bu yolla legal ya da illegal. Bu kadar açık söylüyoruz. FETÖ’yü kim kullanıyor o da ayrı bir şey. FETÖ başkasını mı kullanıyor? FETÖ birilerini bu yolda kendi terör eylemlerinde kullanıyor mu, başkaları FETÖ’yü bu yolda mı kullanıyor? Milletimiz de bunu çok iyi biliyor görüyor.” ifadelerini kullandı.