Merkez Bankası'ndan dövizdeki yükseliş ile ilgili açıklama

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Uysal, TL'deki sert değer kaybının ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını, piyasaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Merkez Bankası'ndan dövizdeki yükseliş ile ilgili açıklama

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Uysal, TL’deki sert değer kaybının ardından sistemde döviz likiditesi anlamında bir sıkıntı olmadığını, piyasaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Dolar/TL, ABD ve Türkiye’nin vize vermeyi karşılıklı askıya alması ardından bu sabah 3.68-3.69 TL bandında hareket ediyor.

Uysal Reuters’a yaptığı açıklamada, “Swap piyasasında TL pozisyon alan bazı yatırımcıların bir miktar pozisyon ayarlama eğiliminde oldukları görülüyor, jeopolitik endişelerden kaynaklı geçici bir etki olabilir, yakından takip ediyoruz” dedi.

“Sistemde döviz likiditesi ile ilgili herhangi bir sıkıntı bulunmuyor” diyen Uysal, bankalardaki döviz tevdiat hesaplarının son dönemdeki en yüksek seviyelerinde olduğuna da dikkat çekti.

Uysal, TL’nin reel bazda bakıldığında oldukça rekabetçi seviyelerde olduğuna da dikkat çekerek, “Mevcut durumda reel kur seviyesi açısından baktığımızda TL zaten oldukça zayıf ve rekabetçi seviyelerde” dedi.