Memur-Sen Atatürk düşmanına sahip çıktı: Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi ümmetin bir değeridir

Yandaş sendika Memur-Sen'in Başkanı Ali Yalçın, gerici Mustafa Sabri'nin isminin okuldan kaldırılmasına tepki gösterdi.

Memur-Sen Atatürk düşmanına sahip çıktı: Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi ümmetin bir değeridir

AKP’nin güdümlü Memur-Sen’in Başkanı Ali Yalçın, Tokat’taki bir imam hatip lisesinden Atatürk ve silah arkadaşları hakkında ölüm fetvası veren Mustafa Sabri’nin isminin kaldırılmasına tepki gösterdi.

Gerici ismin okula verildiği haberlerinin ardından MEB, okulun adını değiştirme kararı vererek “Şehit Yakup Akdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi” tabelasını astırmıştı.

Ali Yalçın ise bu kararın ardından sosyal medya yaptığı açıklamada “Tokat’ta ‘Mustafa Sabri Anadolu İmam Hatip Lisesi’ tabelasının indirilmesini şiddetle kınıyorum. ’Şehit Yakup Akdağ Anadolu İmam Hatip Lisesi’ tabelası asılması ve bir şehidimizin isminin verilmesi teselli olabilir fakat M.Sabri ismine tahammülsüzlük asla kabul edilemez. Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi sadece Tokat’ın değil bu milletin, ümmetin bir değeridir.Ondan rahatsız olanlar bilgilerini ve zihinlerini sorgulasınlar. Tabela iner ama yüreklerden ve zihinlerden saygınlığı asla inmez.” diye yazdı.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/15/meb-o-ismi-soktu-sehven-verilmis/

http://gazetemanifesto.com/2017/11/15/meb-baskasini-bulamadi-ataturke-olum-fetvasi-veren-seyhulislamin-adi-okula-verildi/