'Memleket Sohbetleri' Sancaktepe'de devam etti

Komünistlerin bu haftaki 'Memleket Sohbetleri'nde 'Yeni bir cumhuriyet' ihtiyacı konuşuldu, 5 Kasım buluşmasına çağrı yapıldı.

'Memleket Sohbetleri' Sancaktepe'de devam etti

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık olarak düzenlediği ‘Memleket Sohbetleri’ toplantıları, bu hafta TKH Sancaktepe İlçe Örgütü’nde devam etti. ‘AKP yıktı, Yeni Bir Cumhuriyet İçin Ne Yapmalıyız?’ başlığı işle gerçekleşen sunuma TKH MK üyesi Kamil Tekerek katıldı.

Sunumda 1923 Cumhuriyetinin kuruluşu ve ortaya çıkardığı değerler ve Ekim Devrimi’nin etkisi konuşuldu. Burjuvazi ve zengin sınıfların cumhuriyeti ve değerlerini taşıyamayıp onu çürüttüğü, emperyalizmin bölgede sosyalizm sonrası nasıl daha fazla saldırganlaştığının anlatıldığı sunumda ülkemizin yeni bir cumhuriyete ihtiyacı olduğu, bunun emekçilerin gerçekleştireceği bir devrimi ile hayat bulacağı belirtildi.

Sunum sonrası 5 Kasım Bostancı Gösteri Merkezinde düzenlenecek Yeni Bir Cumhuriyet etkinliğine çağrı yapıldı. Memleket Sohbetleri her ayın son cumartesi günü TKH Sancaktepe İlçe binasında devam edecek.