Memleket Sohbetleri devam ediyor: Sancaktepe buluşması gerçekleşti

TKH'nin düzenlediği "Memleket Sohbetleri" toplantısında AKP ile başlayan siyasal islamcılık, emperyalizm ve Cumhuriyet konu başlıkları ele alındı.

Memleket Sohbetleri devam ediyor: Sancaktepe buluşması gerçekleşti

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) her ay düzenlediği ‘Memleket Sohbetleri’ toplantıları, bu hafta TKH Sancaktepe İlçe Örgütü’nde devam etti.

‘AKP ile nereye Kadar?  Yeni Bir Cumhuriyet Mümkün mü?’ başlığı ile gerçekleşen sunuma TKH MK üyesi Hüsnü Atlıkan katıldı.

Sunumda 2002 AKP iktidarı ile başlayan süreç, emperyalizm ile ilişkiler, siyasal islamcıların ülkemizi getirdiği nokta konuşuldu. Bölgede ve ülkemizde kaybeden siyasal islamcılığın yaratacağı boşluğun emperyalizm tarafından nasıl doldurulacağının tartışıldığı toplantıda, Cumhuriyetin kuruluşu ve dünyadan başka devrimci süreçler örnek verilerek Türkiye devrimi ve yeni bir cumhuriyet olanakları konuşuldu.

Katılan gençlerin, kadınların ve emekçilerin ilgi ile dinledikleri ve katkı koydukları memleket tartışmaları toplantısı ülkemizde umudun hangi alanlarda nasıl yaratılacağı konuşularak son buldu.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

 

26 Kasım 2017 tarihinde İstanbul’un çeşitli noktalarında düzenlenecek olan Memleket Sohbetleri toplantısının Kasım ayı programı aşağıdaki gibidir: