Melih Gökçek bakan mı olacak?

AKP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hastaneye kaldırıldığı yönündeki iddiaları kısmen yalanladı.

Melih Gökçek bakan mı olacak?

AKP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından hastaneye kaldırıldığı yönündeki iddiaları kısmen yalanladı. Gökçek, ‘burun kanaması’ nedeniyle hastaneye uğradığını söylerken, “Beni bir türlü öldüremediniz” dedi. Öte yandan Gökçek’in bir kabine değişikliğiyle bakanlığa getirilebileceği de konuşuluyor.

Topbaş’ın istifasının ardından görevi bırakma sırasının geldiği isimlere ilişkin söylentiler arasında ilk sırada yer alan Gökçek’in açıklamasında isim vermeden “Beni indirmeye çalışıyorsunuz” demesi dikkat çekti.

Gökçek’in açıklaması şöyle:

“Bugün bazı internet sitelerinde özellikle burun kanaması dolayısıyla acilen hastaneye kaldırıldı filan yazıyor. Kaynak Sabahattin Önkibar. Sabahattin Önkibar demek bir yığın palavra,uydurma haber demek. Bunları niye yaptığını da biraz daha saçma sapan haber yaparsa beni mecbur bırakacak, anlatacağım. Hiçbir şeyim yok. Sadece bir burun kanaması dolayısıyla… Kongreye giderken hastaneye uğrayayım, bir daha kanama olmasın dedim.

İlaç kullanıyorum burun tıkanıklığı yaşamayayım diye ondan dolayı meydana gelen bir olay. Hastaneye kaldırılmışım bilmem ne yapmışım… ortalığı velveleye verdiler. Yahu arkadaş bir türlü beni öldüremediniz. Bir taraftan beni makamımdan indirmeye çalışıyorsunuz, öteki taraftan da öldürmeye çalışıyorsunuz. Sağım, canlıyım. Bizi sevenler sevinir, sevmeyenler de bu haber yüzünden üzülür.”

İstifa yerine yeni ‘pozisyon’

Öte yandan Hürriyet‘te yer alan bir haberde de, Gökçek’in akıbetine ilişkin bir görüşe yer verildi. İsmi açıklanmayan AKP’li bir siyasiye dayandırılan iddiaya göre Gökçek, bir kabine değişikliği ile ‘bakan’lığa terfi ettirilecek. Yerine ise Ankara’da ilçe belediye başkanlarından biri getirilecek.

Haber şöyle:

Başkent siyasetine hakim AK Parti’li bir siyasi ise partideki iki ayrı görüşü şöyle aktarıyor:
1)
“AK Parti yönetimi Başkent’te eğer Gökçek yeniden aday gösterilmeyecekse onun desteğini alacak, gerçek manada canla başla çalışmasını sağlayacak bir isimle yola çıkacaktır. Bunun için de görev süresi öncesinde Gökçek’e “istifa et” denmesi yerine Gökçek’e yeni bir pozisyon yaratılması(kabine değişikliğinde bir görev verilmesi gibi) bugün için en akılcısıdır.”
2)
“Seçim döneminde Gökçek’le ilgili tasarrufta bulunmak partiye daha çok zarar verir. Kadir Topbaş süreci başarıyla atlatıldı. Başkent’te herkesin üzerinde mutabık kalacağı bir ilçe belediye başkanıyla kalan bir buçuk yılı geçirebiliriz. Hem yeni bir soluk gelir hem de Gökçek’in değiştirilmesinin sancılarını atlatmak için zaman kazanılır.”