Marmara Üniversitesi'nde "Hocama Dokunma" eylemi: "15 Temmuz'un nedeni bilim değildir"

Marmara Üniversitesi'nde KHK ile ihraç edilen akademisyenler için "Hocama Dokunma" eylemi gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi'nde

Marmara Üniversitesi’nde KHK ile ihraç edilen akademisyenler için “Hocama Dokunma” eylemi gerçekleştirildi.

Haydarpaşa Yerleşkesi önünde düzenlenen eyleme Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı’yken ihraç edilen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu da katıldı. Kaboğlu burada yaptığı konuşma “15 Temmuz’un nedeni üniversiteler değildir, bilim değildir, bilim ve araştırma özgürlüğü değildir” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “Türkiye 15 Temmuz gecesi bir darbe girişimi yaşadı. Çok şükür darbe bastırıldı. Fakat 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin nedeni üniversiteler değildir, bilim değildir, bilim ve araştırma özgürlüğü değildir, anayasada değildir. Ama tam tersine belkide hukuk ve liyakat ilkelerine uyulmamış olmasıdır. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin bastırılması hepimiz için ferahlatıcı olmuştur. Türkiye darbe dönemlerini çoktan aşmış olmalıydı.” dedi.

K686 sayılı kararnamenin mağduru olanların görevlerine iadesi ve önceki kararnamelerin de gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Kaboğlu, “Biz bilim yapıyoruz. Bilim barış ve özgürlük ortamında yapılır. Barış ve özgürlük içinde yapılır. Biz bunu yaptık. Yayınlanan kararnameler bizim öğrettiğimiz bütün bilgileri sıfırlayan bir sonuca sahiptir” diye konuştu.