Maduro: İstediğiniz yaptırımı uygulayın, ben özgür halkın lideriyim

Venezuela’da emperyalistler ve ülke içerisinde destekledikleri muhalif grupların bütün çabalarına ve şiddet eylemlerine rağmen Kurucu Meclis referandumu 30 Temmuz Pazar günü yapıldı ve Bolivarcı devrimin zaferiyle sonuçlandı. ABD ise buna tepki olarak Venezuela ve Maduro’ya yaptırım uygulama kararı aldı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından uygulanan yaptırımları “emperyalist saldırı” olarak niteleyen Maduro, “İstediğiniz yaptırımı uygulayın, ben özgür halkın... View Article

Maduro: İstediğiniz yaptırımı uygulayın, ben özgür halkın lideriyim

Venezuela’da emperyalistler ve ülke içerisinde destekledikleri muhalif grupların bütün çabalarına ve şiddet eylemlerine rağmen Kurucu Meclis referandumu 30 Temmuz Pazar günü yapıldı ve Bolivarcı devrimin zaferiyle sonuçlandı. ABD ise buna tepki olarak Venezuela ve Maduro’ya yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından uygulanan yaptırımları “emperyalist saldırı” olarak niteleyen Maduro, “İstediğiniz yaptırımı uygulayın, ben özgür halkın lideriyim” ve “Donald Trump tarafından bana yaptırım uygulandığı için kendimle gurur duyuyorum” dedi.

Ülke içerisindeki muhalif grupları destekleyen ve Venezuela’da rejim değişikliği için uğraştığını itiraf eden emperyalist ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu “Venezuela halkının iradesini yok sayan bir diktatör” olarak niteliyor ve Kurucu Meclis referandumunu “gayrimeşru” olarak niteliyor.