LeBron'dan Trump'a: Seni serseri!

Ülkedeki ayrımcılığı protesto için milli marş sırasında diz çöken sporculara karşı tepki gösteren Trump'a, ünlü basketbolcu LeBron James'ten "ayar" geldi.

LeBron'dan Trump'a: Seni serseri!

ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi’nde (NFL) bazı oyuncuların siyahilere yönelik polis şiddetini protesto etmek için maçların öncesinde ulusal marş çalınırken protesto gerçekleştirmeleri Donald Trump’ı kızdırmıştı. ABD Başkanı kimi ayağa kalkmayan, kimi diz üstüne çöken, kimi de yumruklarını havaya kaldıran sporcular için, “Diz çöken oyuncuları pek çok insan yuhaladı (ki bütünün küçük kısmıydı). Bunlar bayrağımıza saygı talep eden taraftarlardı!” şeklinde bir tweet atmıştı.

Son olaraksa, geçen sezon şampiyon olan Golden State Warriors takımının ünlü oyuncusu Stephen Curry’nin açıklamaları sonrasında Beyaz Saray’ın davetini geri çektiğini söylemişti.

Bunun üzerine LeBron, “Seni serseri, Stephen Curry zaten gelmeyeceğini söylemişti. Yani ortada davet falan yok. Beyaz Saray’ı ziyaret etmek sen oraya gelene kadar bir onurdu” diyerek tepkisini gösterdi.