Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!

Kurtuluş Kılçer yazdı: Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!

Düzen siyasetinin pislikleri her yerden sızıyor. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın akrabalarının 2011 yılında 15 günde yaklaşık 20 milyon dolar gibi bir parayı yurtdışına transfer ettiklerine dair iddialar belgeleriyle birlikte Meclis çatısı altında dile getirildi.

Ortada banka üzerinden para transferi söz konusu. Bu paraları gönderenlerin isimleri tek tek belli. İkincisi, Türk bankaları dururken neden yurtdışındaki bir bankaya bu paraların gönderildiğinin yanıtı bulunmuyor. “Milli ve yerli” söylemi üzerinden milliyetçilik hamaseti yapan AKP iktidarı, bu tabloyu açıklamak yerine, herkesi düşman ilan ediyor.

Düzenin ve AKP’nin pislikleri tek tek ortaya dökülürken, neredeyse AKP ve yandaşlar bu pisliklerin üzerini kapatmak için, herkesi “dış güçlerin maşası, FETÖ’nün ortağı, ABD emperyalizminin müdahalesinin aparatı” olmakla suçluyor.

Neler söylemiyorlar neler? Bunları gündeme getirmenin “ulusal güvenlik sorunu” olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmiş durumdalar!

AKP ve yandaşlara göre, kendileri pürü pak; onların dışında herkes vatan haini, herkes ülke düşmanı, herkes FETÖ’cü, herkes ABD emperyalizminin Türkiye’ye müdahalesinin ortağı!

Sanki Türkiye ve AKP bir ve aynı şeymiş gibi.

Sanki Erdoğan’ın çıkarları ile ülkemizin çıkarları eşitmiş gibi.

Böyle bir mantık yok!

Yaptıkları, ortadaki pisliklerin üzerini örtmek için meseleyi bir ülke çıkarı ve hatta milli güvenlik sorunu haline getirmek!

Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış misali, kopardıkları yaygara ile gerçeklerin üzerini kapatmak istiyorlar.

Bugün ABD emperyalizminin Ortadoğu’da ne yapmak istediği belli. Bunun için Türkiye’nin daha fazla köşeye sıkıştırılması kendi çıkarları için önemli. Evet, ABD emperyalizmi Ortadoğu’daki emperyal planları için Türkiye’ye de baskı uyguluyor, şantaj yapıyor ve tehdit ediyor. Diğer ülkelere yaptığı gibi.

Ülkemiz bugün emperyalizmin kuşatması ve tasallutu altında. En büyük tehlikelerden biri bu.

Emperyalizme bağımlılığın nedeninin sermaye düzeni olduğu gibi bu bağımlılığın tesisinde en büyük siyasi güçlerden birisinin AKP iktidarı olduğu başa yazılmalıdır. Büyük Ortadoğu Projesi için ABD’nin yol verdiği AKP, bugün emperyalizmin müdahalelerinin zemini haline gelmiş bulunuyor.

Evet, ABD emperyalizmi Türkiye’ye müdahale etmenin yolunu bulmuş, bu olanağı bizzat AKP iktidarının kendisi vermiştir.

Yandaşlar maval okumasın! ABD emperyalizmi bizzat AKP üzerinden Türkiye’ye müdahale etmektedir. Çünkü ortadaki pislikler, kapitalist-emperyalist sistemin üzerinde tepineceği, bunu kendi çıkarı için kullanacağı zemin ve olanak yaratmış durumda. Tam da AKP yüzünden!

Mesele açık: Türkiye, AKP yüzünden teslim alınmaya çalışılıyor!

Ülkemizin çıkarı, bugün AKP’nin çıkarına kurban edilmektedir. Artık AKP, bir “ulusal güvenlik sorunu” haline gelmiştir.

Bugün emperyalizm Türkiye’ye müdahale ediyor diyen yandaşlar, bunun bizzat AKP nedeniyle olduğunu niye söylemiyorlar?

Ülkemizin çıkarı ile Erdoğan ve ailesinin çıkarı aynı değildir.

Erdoğan gider, Türkiye ayakta kalır. Kimse merak etmesin! Bu ülke NATO’ya da, FETÖ’ye de, ABD’ye de boyun eğmeyecek dinamiklere sahiptir!

Ancak boyun eğdirenler, ülkemizi bu şantaj ve tehdide maruz bırakanlar bizzat AKP’den başkası değildir. O yüzden bugün ülke çıkarından ve ulusal güvenlikten bahsedilecekse AKP birinci sıraya yazılmalıdır.

Asıl görülmesi gereken budur.

Ülkemizin kurtuluşu ABD ve AKP’den, bu pisliklerin nedeni olan sermaye düzeninden kurtulmaktan geçer.

Bilinmelidir ki, rüşvetçiler emperyalizme karşı mücadele edemez!

Mangalda kül bırakmayan yandaşlar, ülkemiz eğer bugün emperyalist müdahaleye maruz kalıyorsa sizin yüzünüzdendir! Yaygarayı bırak, ortaya saçılan pislikler başka, emperyalizme karşı mücadele başka!

Emperyalizme karşı mücadele aynı zamanda size karşı mücadeledir!