Kurayla işe alınan kadın işçiler işbaşı yapacakları gün kapı önüne konuldu

Silopi'de İŞKUR'un kurası ile işe yerleşen 3 kadın işçiye aynı gün telefonla aranarak işten atıldıkları bildirildi.

Kurayla işe alınan kadın işçiler işbaşı yapacakları gün kapı önüne konuldu

Silopi’nin Çalışkan (Gite) beldesinde İŞKUR’un kurası ile işe yerleşen 3 kadın işçiye aynı gün telefonla aranarak işten atıldıkları bildirildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Çalışkan (Gite) beldesinde İŞKUR’un kurası ile işe yerleştirilen 3 kadın, işbaşı yapamadan işten atıldı. Kura ile işe yerleşen Halime Yiğit, Güler Uslu, Azize Uslu işten atılmalarının nedeni HDP’li oldukları için olduğunu söyledi.

“İşe başlamadan telefon geldi”

Dihaber‘de yer alan habere göre, Beldedeki cami ve okul temizliği için işe alındığını belirten Azize Uslu, işe başlamadan telefon ile aranarak işten atıldıkları kendilerine bildirildiğini söyledi. Olayın ayrıntısını öğrenmek için İŞKUR Silopi Müdürlüğü’ne gittiğini belirten Uslu, “Orada görevli olan kişi; ‘Sadece seni işten çıkartmadılar. İlçe genelinde 53 kişi işten çıkartıldı’ dedi. Ben ısrarcı olunca ve konuyu avukatlarla görüşeceğimi söyleyince gizliden ‘Abla siz HDP’lisiniz ondan dolayı sizi işten çıkarttılar’ dedi” diye ifade etti.

Haksızlığa dikkat çeken Uslu, “Bana yapılan şey haksızlıktır. Bize diyorlar ki siz HDP’li olursanız ekmek kapınızı da kapatırız” diye konuştu. Herkesin çalışma hakkı olduğunu hatırlatan Yiğit, uygulamayı kınadığını söyledi.