"Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni Rıza Sarraf'ın önüne yatırdılar"

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, ABD'de devam eden Rıza Sarraf davasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, ABD’de devam eden Rıza Sarraf davasına ilişkin, 17-25 Aralık operasyonlarıyla ortaya çıkan ses kayıtlarına gönderme yaparak AKP’ye “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Rıza Sarraf gibi birinin önüne yatırmanın rezilliğini bu ülkeye yaşatacaksınız” diye tepki gösterdi.

Partisinin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Tezcan, Sarraf’la ilgili ABD’ye ‘nota’ verilmesine “Askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde nota vermeyen hükümet, Rıza Sarraf söz konusu olduğunda derhal nota verme gereği duydu.” derken, ‘milli duruş’ beklentisine karşı da “Rıza Sarraf’tan ne gibi bir milli mesele çıkacak? Neresi milli? Bütün ilişkileri gayri milli olan birinin hangi pozisyonundan milli bir duruş çıkaracaksınız?” ifadelerini kullandı.

Tezcan’ın sözleri şöyle: 

“Hırsızlığın, yolsuzluğun millisi olur mu?”

“Rıza Sarraf polemiği devam ediyor. Milli mesele gibi ortaya konulmaya başlandı. Askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde nota vermeyen hükümet, Rıza Sarraf söz konusu olduğunda derhal nota verme gereği duydu. Rıza Sarraf’a gelince devlet noktası, Türk askerine gelince müzik notası. Böyle bir anlayış. Bunu milli mesele gibi anlatmaya çalışıyorlar. Rıza Sarraf’tan ne gibi bir milli mesele çıkacak? Neresi milli? Bütün ilişkileri gayri milli olan birinin hangi pozisyonundan milli bir duruş çıkaracaksınız? Anlamakta zorlanıyorum. Hırsızlığın, yolsuzluğun millisi olur mu? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Rıza Sarraf gibi birinin önüne yatırmanın rezilliğini bu ülkeye yaşatacaksınız” 

“Milyonlarca dolar Erdoğan’ın çevresi tarafından gönderilmedi mi?”

Gelinen noktadan, ülkenin bu hale düşürülmesinden de rahatsızız. Bunu bir iç siyaset malzemesi haline dönüştürme hevesinden vazgeçsinler. Yapmaları gerekeni zamanında yapmaları gerekiyordu. Ak Parti Genel Başkanı sayın Erdoğan’ın oğlu, eniştesi, dünürü, eski özel kalem müdürü ve kardeşinin yurt dışındaki bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdi mi, göndermedi mi? Sermayesi 1 sterlin olan yurt dışındaki bir şirkete milyonlarca dolar parayı gönderdi mi, göndermedi mi? Milyonlarca dolar para Sayın Erdoğan’ın yakın çevresi tarafından yurt dışına gönderildi mi, gönderilmedi mi?