Kılıçdaroğlu kendisinden beklenti içine girenleri yanıtladı: Bir dönem çok hızlı devrimci olup da…

Gazeteci Makbule Cengiz’in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek hazırlanan”Umut Hep Var” adlı kitapta kendisiyle ilgili biyografik bilgiler verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden “devrimci” yaratmak isteyenlere karşı adeta cevap verdi. Her zaman sosyal demokrat olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,  “Bir dönem çok hızlı devrimci olup da sonra sosyal demokrat olmak diye bir yapım olmadı açıkçası” diye konuştu. Devrimci... View Article

Kılıçdaroğlu kendisinden beklenti içine girenleri yanıtladı: Bir dönem çok hızlı devrimci olup da…

Gazeteci Makbule Cengiz’in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek hazırlanan”Umut Hep Var” adlı kitapta kendisiyle ilgili biyografik bilgiler verdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden “devrimci” yaratmak isteyenlere karşı adeta cevap verdi. Her zaman sosyal demokrat olduğunu belirten Kılıçdaroğlu,  “Bir dönem çok hızlı devrimci olup da sonra sosyal demokrat olmak diye bir yapım olmadı açıkçası” diye konuştu.

Devrimci Kemal?

Şimdilerde AKP’ye benzeyerek sağcılıkta yarışan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP liderliğini Deniz Baykal’dan devraldığı dönemde, adeta CHP’nin yüzünü sola döndüğü izlenimini vermek için elinden geleni yapıyordu. O dönemlerde yaptığı konuşmalarda sürekli olarak sol değerlerle ilgili konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, art arda yaşadığı seçim darbelerinden sonra “solcu” kimliğinden vazgeçip AKP’nin bir benzeri söyleme sarılmıştı.

Che’li Kılıçdaroğlu’ndan ülkücü Kılıçdaroğlu’na

Göreve başladığı ilk dönemlerde Kübali komünist Che Guevara’nın ünlü portresinin içine kendi suratının yerleştirildiği pankartlar bir dönemler çok modaydı. CHP’ye yakın medya kuruluşları tarafından sürekli olarak bu şekilde pazarlanan ve solcuların önüne “umut” olarak çıkartılan Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonrasında ise adeta aslına rücu etmişti.