Kılıçdaroğlu: Berat Albayrak'ın Irak'ta ne yaptığını biliyoruz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşan Bakan Albayrak'la ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu: Berat Albayrak'ın Irak'ta ne yaptığını biliyoruz

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşan Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak’ı hedef alarak, “Berat Albayrak’ın Irakta ne yaptığını biliyoruz. Türkiye’nin gündemi olmadığı icin şimdilik susuyoruz. Berat Albayrak kulağına küpe etsin, vakti zamanı geldiğinde söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Mülkiye’nin öğrencileri de burada. Hoş geldiniz. Türkiye’yi yönetenler oradan çıkarlar. Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinden sonra pek çok hocanın görevine son verildi. Bakın 12 Eylül sevgili gençler, görevlerine son verilen hoca sayısı o dönem 127. 20 Temmuz darbesinden sonra görevine son verilen hoca sayısı 4811. Kapının önüne koydular. O hocalar ki çocuklarımıza aydınlık bir geleceği öğreten ve bu hocalar yetişsin diye yurt dışına gönderdiğiniz, gelsin üniversitelerimizde ders versinler diye üzerine titredik. Kapının önüne koydular.

12 Eylül askeri darbesini bile aratıyorsunuz siz. Onların çevresinden bir örnek vereceğim. Fatma Bostan Ünsal, bu da görevine son verilen akademisyenlerden birisi. AKP’nin 64 kurucusundan biri aynı zamanda. Kapının önüne kondu, eşi MAZLUMDER’in başkanı ve eski AKP’li vekil. Bakın ne söylüyor; 28 Şubat’ta akademi bize kapalıydı ama görüşlerimizi rahat bir şekilde ifade ediyorduk. Bugün, o meşruiyette konuşamıyorduk, mağduriyetleri dile getirdiğimizde kendi arkadaşlarımız bunu ihanet olarak görüyor. Kendi içlerinden birisi kapının önüne kondu arkadaşlar.

Biz bakın, hep söyledik; insanın siyasi düşüncesine bakmıyoruz. İnsanın yaşam tarzına bakmıyoruz. İnsanın kılık kıyafetine bakmıyoruz. Bu ülkede yaşıyorsa başımızın üstünde yeri var, bu kadar açık. “