Katalonya'ya askeri sevkiyat başladı

Katalonya Başkanı Puigdemont'in "Birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edeceğiz" açıklaması sonrası İspanya ordusu askeri sevkiyata başladı.

Katalonya'ya askeri sevkiyat başladı

Katalonya Başkanı Puigdemont’in “Birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edeceğiz” açıklaması sonrası İspanya ordusu askeri sevkiyata başladı.

“REFERANDUMU TANIMIYORUZ”

İspanya Kralı Felipe, referandumu tanımadığını açıklamıştı. Ardından Katalan lider Carles Puigdemont ise son yaptığı açıklamada referandum sonucunun uygulanabileceğini yani bölgenin bağımsızlık ilan edebileceğini söyledi. Ancak bunun zamanı için açık bir tarih vermedi.

 LA PANADELLA BÖLGESİNE ASKERİ SEVKİYAT

Bölgede gerilim devam ederken İspanya cephesinden yeni bir hamle geldi. Katalonya sınırında yer alan La Panadella bölgesinde bir askeri sevkiyat gerçekleştiriliyor. İspanya Savunma Bakanlığı tarafından dün gerçekleştirilmesi emredilen konvoyların sayısının iki olduğu belirtiliyor. Buna göre konvoylarla 20 adet kamyonun askeri malzeme ve mühimmat taşıdığı belirtiliyor.

“BU BİR İŞGAL GİRİŞİMİ”

İspanya ordusunun bölgeye direkt olarak müdahale edebileceği iddia edilirken Katalanlar sosyal medyadan duruma sert tepki göstererek bunun bir işgal girişimi olduğunu belirtiyor.