'Kabataş yalancısı'ndan Atatürkçülük itirazı: Mustafa Kemal'in materyalizmini unutmadık

Yandaş Star'ın yazarı Halime Kökçe, AKP'de başlayan 'Atatürkçülük' söyleminin nedenlerini yazarken, 'şerh'lerini de açıkladı.

'Kabataş yalancısı'ndan Atatürkçülük itirazı: Mustafa Kemal'in materyalizmini unutmadık

2013 Haziran Direnişi’nde bir grup AKP’li yazar ile birlikte ortaya attıkları Kabataş yalanı nedeniyle ‘Kabataş yalancısı’ olarak anılan isimlerden Star yazarı Halime Kökçe, AKP’nin Atatürk vurgusunu öne çıkardığı son dönemdeki tartışmalara ilişkin bir yazı kaleme aldı.

AKP lideri Tayyip Erdoğan’ın “Aziz Atatürk” demesiyle başlayan sözkonusu süreçte amacın CHP’nin “son dönemde AKP ve Erdoğan’a karşı sergilediği kışkırtıcı, kutuplaştırıcı ve düşmanlaştırıcı tavrı boşa düşürmek olduğunu” belirten Kökçe, “Yoksa kimsenin Kemalizm sopasıyla yediği dayakları unuttuğu falan yok.” dedi.

Kökçe yazısının devamında da, Atatürk’ün 1937 yılında TBMM’de yaptığı bir konuşmayı hatırlattı. “Atatürkçülüğü kavga sebebi olmaktan çıkarmak Mustafa Kemal’in materyalizmi, Meclis kürsüsünde yaptığı “Bizim gökten indiği iddia edilen kitaplarla işimiz olmaz” mealindeki sözleri ortadan kalkmıyor.” (*) diyen Kökçe, AKP’nin gerici ideolojisi gereği Atatürkçülükle bu anlamda bir araya gelmenin sözkonusu olamayacağını ortaya koydu.

Kökçe, sürecin ‘dozaj’ıyla ilgili de kendini fazla kaptıran yandaşlara bir uyarıda bulunarak, “Ayrıca Atatürkçülüğü kavga sebebi olmaktan çıkartacağız bir kesim Atatürkçülüğün yeni sürümleri dayatılacaksa, “Dokuzu beş geçe köpek bile hazır ola geçti sen niye arabadan inmiyorsun” baskıları artacaksa burada yanlış bir şey var demektir. Normalleşeceksek hep beraber normalleşelim lütfen.” (*) diye yazdı.

(*): Cümlelerdeki anlam bozuklukları yazarın kendi hatalarından kaynaklanıyor.

http://gazetemanifesto.com/2017/11/14/ataturkculuk-tartismalari-uzerine-ikinci-cumhuriyetin-mutabakat-arayisi-mi/