Jessica Chastain: Taciz skandallarının sona ermesi için endüstrideki erkek egemenliği sona ermeli

Altın Küre ödüllü aktris Jessica Chastain, ABD’deki ES dergisine verdiği röportajda Hollywood’un gündemine oturan Harvey Weinstein’in taciz skandallarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ünlü yapımcının kendisiyle yakın arkadaşı hakkında konuştuğunu açıklayan 40 yaşındaki isim, “Weinstein, benimle en yakın arkadaşım Jess Weixler’e ulaşmak için konuştu. Oldukça flörtöz bir şekilde ‘Ona ilgi duyuyorum. Bana yardımcı olmalısın’ dedi. Oldukça arkadaş... View Article

Jessica Chastain: Taciz skandallarının sona ermesi için endüstrideki erkek egemenliği sona ermeli

Altın Küre ödüllü aktris Jessica Chastain, ABD’deki ES dergisine verdiği röportajda Hollywood’un gündemine oturan Harvey Weinstein’in taciz skandallarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünlü yapımcının kendisiyle yakın arkadaşı hakkında konuştuğunu açıklayan 40 yaşındaki isim, “Weinstein, benimle en yakın arkadaşım Jess Weixler’e ulaşmak için konuştu. Oldukça flörtöz bir şekilde ‘Ona ilgi duyuyorum. Bana yardımcı olmalısın’ dedi. Oldukça arkadaş canlısı davranıyordu fakat tavrı çok lakayttı. Tacizi bu şekilde normalleştiriyor. Fakat bu endüstrideki herkes suçlu. Hepimiz bu problemin bir parçasıyız” dedi.

Sinema sektörüne girmeden önce böyle dedikodular duyduğunu anlatan Chastain, “Kendimize öncelikle şunun hakkında neden sesimizi çıkarmadığımızı sormamız gerekiyor. Ajanslar aktrisleri niçin otel buluşmalarına gönderiyor? Harvey, sektördeki bir hastalık değil semptom. Onu kanser olarak düşündüğümüzde gerçekçi olabiliriz” açıklamasını yaptı.

Taciz skandallarının bitmesi için sektörün güçlü pozisyonlarındaki erkek egemenliğinin bitmesi gerektiğini ifade eden Chastain, “Sinema endüstrisini kadınlar için huzurlu bir yer haline getirmek adına, film stüdyolarında söz sahibi olan kişiler sadece erkek olmamalı. Daha fazla kadın yapımcı, senarist ve yönetmen koltuğunda bulunmalı” dedi.

Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie ve Cara Delevingne gibi isimlerin yer aldığı yaklaşık 100 kadın Weinstein’ın taciz ya da tecavüzüne uğradığını bildirmişti.