İstanbul'un 9 ilçesinde Memleket Sohbetleri: Vakit kaybetmeden örgütlenme çağrısı yapıldı

TKH'ın Anadolu'da ve İstanbul'un bir çok ilçesinde düzenle Memleket Sohbetleri bu hafta sonu İstanbul'da 9 oturumla gerçekleşti.

İstanbul'un 9 ilçesinde Memleket Sohbetleri: Vakit kaybetmeden örgütlenme çağrısı yapıldı

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) Anadolu’da ve İstanbul’un bir çok ilçesinde düzenlediği Memleket Sohbetleri bu hafta sonu İstanbul’da 9 noktada yapıldı.

“AKP ile nereye kadar? Yeni Bir Cumhuriyet mümkün mü? Olanaklar ve görevlerimiz nelerdir?” başlığı ile gerçekleşen toplantılar; Küçükçekmece, Sancaktepe, Kartal, Kadıköy, Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Maltepe, Avcılar ve Bakırköy’de yapıldı. Sözkonusu sorulara TKH’nin verdiği yanıtlar toplantıya katılan parti dostlarıyla paylaşıldı.

Oturumlarda AKP’nin yaşadığı sıkışmanın 15 yıllık bir parantezin kapanması olarak okunabileceği bir dönemin girilebileceğine, ancak bunun ikinci cumhuriyet rejiminin geldiği noktayı tekrardan eski zemine taşımayacağına ve rejimin yerleşiklik kazandığı tüm başlıklarda varlığını farklı siyasi aktörlerle sürdürebileceğine işaret edildi.

Bu bağlamda bugünkü cumhuriyet tartışmalarının toplumsal ve siyasal alandaki gerici ve piyasacı dönüşümleri ortadan kaldıracak bir siyasal programa adlı adınca Sosyalist Cumhuriyet programına sahip olması gerektiği vurgulandı.

Bugün ülkemizde yeni bir Cumhuriyet’in kuruluşunun TKH’nin bu çağrısının ete kemiğe bürünmesi ve bunun yolunun da vakit kaybetmeden tüm parti dostlarının parti saflarında örgütlenmesiyle gerçekleşebileceği çağrısı yapılarak oturumlar sonlandırıldı.