İstanbul'da belediye taşeronları ağaç kesimine karşı çıkanları bıçakladı

İBB’nin Uskumruköy Kavşağı ve bağlantı yollarında başlattığı ağaç kesimlerine karşı gece saatlerinde Uskumruköy’e giden iki kişi bıçaklı saldırıya uğradı

İstanbul'da belediye taşeronları ağaç kesimine karşı çıkanları bıçakladı

İBB’nin Uskumruköy Kavşağı ve bağlantı yollarında başlattığı ağaç kesimlerine karşı gece saatlerinde Uskumruköy’e giden iki kişi bıçaklı saldırıya uğradı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri saldırganlara herhangi bir müdahalede bulunmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Uskumruköy Kavşağı ve bağlantı yollarında başlattığı ağaç kesimlerine karşı nöbet tutmak için Uskumruköy’e giden iki kişi bıçaklı saldırıya uğradı.

Şantiyeden çıkan bir grup bölgeye giden yaşam savunucularının karşısına çıkarak ölüm tehditleri savurdu. Saldırganlar geri adım atmayan yaşam savunucularını önce darp etti, ardından da bıçakla saldırdı. Saldırı sırasında Oruç Karacık aldığı bıçak darbesiyle yaralandı.

Kuzey Ormanları Savunması sitesinde yer alan habere göre saldırganlar bölgede hafriyat işlerini de yapan ve İBB’nin Uskumruköy Kavşağı’ndaki kesim işlerini verdiği bir taşeron firmada çalışıyor.

Jandarma müdahale etmedi

Jandarmanın bıçaklı yaralamaya karşı olay yerine geldiğinde saldırganlara müdahale etmemesi, jandarma aracı yumruklanmasına rağmen “araçta zarar yok” diyerek olayı geçiştirmesi, yaralamaya karşı tek bir gözaltı olmaması son dönemde yaşam savunucularına karşı yapılan bu tip “sivil” saldırı girişimlerinin nasıl cesaretlendirildiğini de gösteriyor.